Δεύτερος θάνατος κατοίκου της Σαλαμίνας μέσα σε ένα μήνα από έλλειψη ασθενοφόρου!

Τραγική κατάληξη είχε για τον άτυχο οδηγό του δικύκλου το ατύχημα που συνέβη σήμερα στην Ελ. Βενιζέλου. Ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του και όπως γράφει η Αναστασία Ιωακειμίδου που ήταν στο σημείο του ατυχήματος:

Σήμερα ένας άνθρωπος έφυγε στα χέρια μου.. 20 λεπτά προσπαθούσα ασταμάτητα να τον επαναφέρω και για κάποια λεπτά ή καρδιά του επανήλθε αλλά δυστυχώς το ασθενοφόρο έκανε 25 λεπτά να έρθει..

-->


Και όταν τελικά ήρθε δεν είχε καν απινιδωτη μέσα με αποτέλεσμα μέχρι να πάει στο κέντρο υγείας ο άνθρωπος έφυγε.. Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα που συμβαίνει και μπροστά στα μάτια μου κάποιος χάνει τη ζωή του ΌΧΙ λόγω του ατυχήματος αλλά λόγω έλλειψης σωστού και επαρκούς προσωπικού του συστήματος υγείας. Σε ένα ολόκληρο νησί όπως η Σαλαμίνα δεν υπήρχε ούτε ένα ασθενοφόρο. Και όταν αυτό έφτασε από Αθήνα ήταν απλά το μεταφορικό μέσο για να πάει στο κέντρο υγείας.. ΝΤΡΟΠΉ ΜΑΣ σαν κράτος.. Συγνώμη φίλε Θωμά προσπάθησα”

Είναι σημαντικό πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση που μπορεί να προκαλέσει στον καθένα η είδηση του θανάτου ενός συνανθρώπου μας να αναλογιστούμε τόσο εμείς αλλά κυρίως οι υπεύθυνοι σε τοπικό και εθνικό επίπεδο τις σοβαρές ελλείψεις που έχει το νησί. Ειδικότερα στον τομέα της υγείας είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεσα μέτρα.
--> Άλλα εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα των δρόμων και των σημάνσεων. Δεν είναι δυνατόν οι λύσεις να μένουν απλά προεκλογικές υποσχέσεις!
Ας γίνει ο θάνατος αυτού του άτυχου ανθρώπου σημείο αναφοράς.




-->