Σαλαμίνα: Ανήλικος πέταξε γάτα από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη παραθαλάσσια περιοχή

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας κατάθεσε η Βικτωρία Στρατηγού, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σαλαμίνας «ΚΑΡΔΙΑ»

--> η οποία ενημερώθηκε για το βίντεο το οποίο δείχνει ανήλικο αγόρι αρχικά να κάνει χαβαλέ με την παρέα του και τελικά να πετάει γάτα από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη ακτή κάτω από την καφετέρια "New Estoril Café – Bistro» στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην περιοχή του ΝΑΤΟ.



Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας κατάθεσε η Βικτωρία Στρατηγού, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σαλαμίνας «ΚΑΡΔΙΑ» η οποία ενημερώθηκε για το βίντεο το οποίο δείχνει ανήλικο αγόρι αρχικά να κάνει χαβαλέ με την παρέα του και τελικά να πετάει γάτα από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη ακτή κάτω από την καφετέρια «New Estoril Café – Bistro» στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην περιοχή του ΝΑΤΟ.

Η κα Στρατηγού εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ενημερώθηκαν για το έγκλημα στις 24 Δεκεμβρίου και κατέθεσε καταγγελία και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο Α.Τ. του νησιού τόσο η ίδια καθώς και η γυναίκα που τον περασμένο Οκτώβριο πρόλαβε και είδε το τι συνέβη εκεί αφού άκουσε τον γδούπο από την πτώση του ζώου στο έδαφος. Μάλιστα επειδή ήταν επισκέπτρια στο νησί ρώτησε τους ιδιοκτήτες της καφετέριας, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί το γεγονός, που βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα.

Έτσι πήγε εκεί – και σύμφωνα με όσα μας δήλωσε η κα Στρατηγού – οι αστυνομικοί υπάλληλοι εκεί της είπαν ότι απλώς μπορεί να κάνει μήνυση κατ’ αγνώστου, αφού δεν ξέρει τον δράστη, και εκείνη θεωρώντας πως δεν έχει αποτέλεσμα κάτι τέτοιο τελικά δεν κατήγγειλε το έγκλημα, το οποίο φυσικά πότε και δεν καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων με αποτέλεσμα καμιά έρευνα να μη γίνει εγκαίρως αν και θα ήταν εύκολο να εντοπιστούν οι ανήλικοι θαμώνες.

--> Πληροφορίες για το αν η άσπρη γατούλα με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα στο αυτάκι της ζει δεν υπάρχουν εντούτοις και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο αρχικά στη σελίδα της «ΚΑΡΔΙΑΣ» στο facebook έδωσαν όλα τα στοιχεία για τον δράστη και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, που είναι 17 ετών και είναι μαθητές Λυκείου του νησιού.
Σύμφωνα με την κα Στρατηγού το σημείο από το όποιο πετάχτηκε το ζώο είναι από ύψος περίπου τριών μέτρων από κάτω είναι τα βράχια και η ακτή έχει αρκετό πλάτος γι’ αυτό και θεωρούν απίθανο το ζώο να έπεσε στη θάλασσα, αν και το σώμα του δεν εντοπίστηκε.

Το βίντεο αυτό, όπως μας είπε η κα Στρατηγού, μαθητές το έστελναν ο ένας στον άλλον για… πλάκα μέχρι που κάποιος δεν άντεξε και το έστειλε στον φιλοζωικό σύλλογο. Η γάτα, όπως μας είπε η πρόεδρος του φιλοζωικού φορέα, ήταν τόσο φιλική με τα αγόρια καθώς οι ιδιοκτήτες της καφετέριας συνηθίζουν να φροντίζουν τα αδέσποτα γατιά της περιοχής.

33 δευτερόλεπτα χαβαλέ με την κακοποίηση ενός ζώου…

Στα 33 δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο μπορείτε να δείτε ότι τα αγόρια της παρέας αποκαλούν τον δράστη Μέσι (ο Λίο Μέσι, είναι Αργεντινός διεθνής ποδοσφαιριστής) ένας ή δύο αντιδρούν μόνο λεκτικά και ακούγονται τα εξής «ε, όχι αυτή ρε μαλάκα», «έλα αυτή είναι όμορφη ρε βλάκα», «Μέσι είναι κρίμα ρε φίλε», «ρε Μέσι μην το κάνεις», «είναι το αγαπημένο μου γατί», ενώ ένας άλλος ακούγεται να τον προτρέπει για το «σουτ, σούτι καλό…».

Φυσικά όλη η παρέα σκάει στα γέλια όταν ο δράστης εκσφενδονίζει το ζώο στο κενό… Η καταγραφή του εγκλήματος με κινητό τηλέφωνο που κρατάει άλλος εμπλεκόμενος προφανώς και γίνεται για να υπάρχουν στοιχεία του… κατορθώματος. Ακούγοντας τους διαλόγους στο βίντεο μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο καθώς ένας λέει «όχι αυτή ρε μαλάκα». Φυσικά η ποινική δίωξη δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τους ανήλικους αλλά και τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τι επισημαίνει η Π.Φ.Π.Ο.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η ομάδα «ANIMAL RIGHTS RUNNERS» στην επιστολή που έστειλε σήμερα στις αρχές επισημαίνει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Η Ομοσπονδία μας έγινε αποδέκτης καταγγελίας με αποδεικτικό υλικό (video που διατίθεται ως επισυναπτόμενο), για την κακοποίηση γάτας που έλαβε χώρα σε καφετέρια στη Σαλαμίνα.

Στο video εμφανίζεται νεαρό άτομο που ρίχνει μια γάτα στο κενό στα πλαίσια «χαβαλέ» που κάνει μαζί με συνομηλίκους του που διασκεδάζουν.

Με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο παρασύρει τη γάτα που φαίνεται ιδιαίτερα ειρηνική και εξοικειωμένη με τους ανθρώπους, την παίρνει στα χέρια του, μέχρι που το ζώο αρχίζει να δείχνει ανήσυχο από την ενόχλησή τους, και τότε την πετά στο κενό.

--> Αχαρακτήριστοι επίσης είναι και οι διάλογοι μεταξύ των νεαρών ατόμων της παρέας, που μάλλον παραπέμπουν σε επικίνδυνους νεαρούς χωρίς αρχές, χωρίς ηθική και χωρίς ενσυναίσθηση των όσων πράττουν. Ενήλικες νεαροί ως φαίνονται, που με τη συμπεριφορά τους σηματοδοτούν ευρύτερα κίνδυνο για την κοινωνία.
Η πρόθεση του ατόμου που φαίνεται να κακοποιεί το ζώο, είναι καταφανής και το αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς του είναι η κακοποίηση του ζώου.

Επειδή η κακοποίηση ζώου είναι πλημμέλημα βάσει του αρ. 16 παρ. 1 που ορίζει ότι «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού» και 20 παρ. 2 του Ν.4039/12, που ορίζει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξης έως 30.000 ευρώ ανά ζώο,

Επειδή οι παραβατικές συμπεριφορές που μένουν ατιμώρητες είναι μία πληγή για τη χώρα μας και διαιωνίζουν τη κακοποίηση ανυπεράσπιστων πλασμάτων, ιδιαιτέρως δε απαίδευτοι νέοι είναι απειλή για την κοινωνία μας και τον αυριανό κόσμο,

Παρακαλούμε για τις νόμιμες ενέργειές σας άμεσα καθόσον ο κίνδυνος για τέτοιες πράξεις ή χειρότερες από το άτομο/α που παρουσιάζονται στο video, είναι διαρκής και καθημερινός.

Σας ενημερώνουμε επί πλέον δε για τα κάτωθι:

Έχει ήδη επιληφθεί του θέματος η πρόεδρος τους φιλοζωικού συλλόγου Σαλαμίνας κα Στρατηγού Βικτωρία του Στεφάνου, η οποία κατέθεσε στο ΑΤ Σαλαμίνας και από την οποία μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν και λεπτομέρειες. Από τις πληροφορίες μας προκύπτει ότι το πρόσωπο/α δραστών είναι γνωστά πλέον.

Επίσης στο ΑΤ Πετρούπολης κατέθεσε ήδη η μάρτυρας με αρ. πρωτ…».

Τι καταγγέλλει ο σύλλογος για τις πιέσεις που δέχτηκε

Στις 25 Δεκεμβρίου και αφού μετά από αλλεπάλληλες αναφορές το επίμαχο βίντεο «κατέβηκε» από τη σελίδα στο facebook του συλλόγου «ΚΑΡΔΙΑ» ο φιλοζωικός φορέας επισήμανε τα εξής για τις πιέσεις που δέχεται από την τοπική κοινωνία: «Παρακαλούμε πολύ μη χρησιμοποιούμε άσχημες εκφράσεις, στο έξης τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται ας μη δώσουμε αφορμή να κατεβάσουν και αυτό το ποστ.

Ευχαριστούμε !

Ενημέρωση σχετικά με το συμβάν της κακοποίησης της γατούλας.

Όπως θα είδατε όλοι το βίντεο κατέβηκε από την σελίδα μας.

Γιατί όταν γίνετε κάτι ανάλογο και δεν έχουμε αποδείξεις γράφουν όλοι…. να μη ξέρετε ποιος είναι να πληρώσει κλπ

Τώρα που έχουμε αποδείξεις, στοιχεία ονόματα μπήκαν τα μεγάλα μέσα και δεχτήκαμε τηλεφωνήματα ,μηνύματα για να μας κλείσουν το στόμα και γίνανε πόσες αναφορές στο φεις για να κατέβει το βίντεο που περιείχε σκληρές εικόνες ίσα για να μην ξεφτιλίζονται άλλο τα καμάρια τους, ο κόσμος όμως πρόλαβε και είδε και εμείς τα στοιχεία τα έχουμε και δεν θα σταματήσουμε όσο και να μας φοβίζουν κάποιοι, αυτό δεν καλυφτεί κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις γιατί οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν.

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη και προπάντων με ήσυχη την συνείδηση μας για τις πράξεις που κάνουμε και λυπούμαστε που σε κάποιους χαλάσαμε τις γιορτές με τις αποκαλύψεις μας !».

zoosos.gr
-->