6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα: «Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης και ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού»

Τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού με θέμα: «Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης και ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού» ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο facebook το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη:

-->


Με τη νέα γενιά στο πλευρό μας, και συγκεκριμένα με τους μαθητές των σχολείων όλης της χώρας, ξεκινάμε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις για την Επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Από σήμερα, ξεκινά ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού με θέμα: «Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης και ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Επετείου των 2500 χρόνων από τις δύο αυτές επικές στιγμές για τη χώρα μας, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο και θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου 2020.
-->
Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και με εγκύκλιο φτάνει σε όλα τα σχολεία της χώρας μας αλλά και της ομογένειας. Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης των μαθητών και η άνθηση του διαπολιτισμικού καλλιτεχνικού διαλόγου μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο πλευρό μας, και αυτή τη φορά, θα βρίσκεται η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος. Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!

-->