Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας – «Χιόνια τα ξημερώματα στην Αττική»

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει περιοχές της Ελλάδας από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς και θα ενταθεί κατά τις βραδινές ώρες.   Στην πρόγνωσή του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για «κατάβαση ψύχους» που θα έχει διάρκεια μίας ημέρας:
-->
«Για 24 ώρες, από το απόγευμα - βράδυ της Πρωτοχρονιάς έως και το απόγευμα - βράδυ της 2ας Ιανουαρίου, μια νέα κακοκαιρία θα μας επισκεφτεί και θα δώσει τοπικές χιονοπτώσεις σχεδόν στις ίδιες περιοχές», όπως σημειώνει.  
Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση έως 8-9 μποφόρ, οπότε το πιθανότερο είναι να τεθούν σε ισχύ, εκ νέου, απαγορευτικά απόπλου. Κατά τον ίδιο υπάρχουν τρεις μεγάλες διαφορές με την «Ζηνοβία» η οποία: είχε μεγαλύτερη διάρκεια, ήταν ενισχυμένη με υψηλότερα επίπεδα υγρασίας και το βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο ήταν πολύ πιο ισχυρό.   
--> Σταδιακά θα αρχίσει να βρέχει σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής με ασθενή έως και μέτρια ένταση.
Από το απόγευμα και έπειτα θα ξεκινήσει να χιονίζει τοπικά στην Αττική σε υψόμετρο άνω των 750 μέτρων. Προς τα μεσάνυχτα τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές άνω των 450 μέτρων ενδεικτικά.  
Μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς και προς το ξημέρωμα της 2ας Ιανουαρίου, φαίνεται ότι τα φαινόμενα (βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι σε υψηλότερα υψόμετρα) θα αποκτήσουν ακόμη πιο τοπικό χαρακτήρα ενώ μέσα στην ημέρα, οι τοπικές χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα απασχολούν κατά διαστήματα περιοχές έως και τα 300-350 μέτρα υψόμετρο.  
-->