Αργία Τριών Ιεραρχών: Τι θα ισχύσει τελικά – Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, μετά τη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο όπου προβλέπεται η κατάργηση της σχολικής αργίας, ξεκαθαρίζοντας πως τα μαθήματα της ημέρας θα πραγματοποιούνται κανονικά.

-->

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, μετά τη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο όπου προβλέπεται η κατάργηση της σχολικής αργίας, ξεκαθαρίζοντας πως τα μαθήματα της ημέρας θα πραγματοποιούνται κανονικά.
«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
-->
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:
«Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω».
-->