Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας: "Όχι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων"

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 είναι μια ακόμα Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά πανελλαδικά στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος των 8 Κυριακών.
-->



Η Κυβέρνηση, εκπληρώνοντας την βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο, των malls, των εκπτωτικών χωριών, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Έτσι δίνει το δικαίωμα με Νόμο, που πέρασε από την Βουλή τον Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού πάρκου Δήμου Σπάτων, να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα περί δήθεν ανάγκης λειτουργίας των καταστημάτων  λόγω «αυξημένης επισκεψιμότητας για να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα»!!! επειδή είναι κοντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!
Επίσης, το Jumbo ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφαση του νε λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκαταστήματα του σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Στοχεύοντας στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους και το δικαίωμα τους για ανάπαυση προωθούν γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Ένα μέτρο αναποτελεσματικό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι από την αγορά λείπει το εισόδημα από τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες  για κατανάλωση και όχι ο χρόνος.
-->

Επίκαιρο όσο ποτέ η επαναφορά μιας ρύθμισης λειτουργίας των Καταστημάτων και της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καταγγέλλουμε την στρατηγική της Κυβέρνησης που υπηρετεί την βούληση των πολυεθνικών στο εμπόριο που εκμεταλλεύονται εργαζομένους και καταναλωτές.

Ο αγώνας για την επαναφορά ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και αξιοπρεπών μισθών συνεχίζεται…….
       
-->