ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ… ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Παρουσιάστηκε την Κυριακή το μεσημέρι, στο Δημοτικό Ωδείο Λαρίσης, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο, το δεύτερο βιβλίο του, τα κείμενα του οποίου είχαν επιλεχθεί από τον αείμνηστο και προέβη στην έκδοση του η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εις μνήμη του κεκοιμημένου Ιεράρχου της.
-->


Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, κληρικός της Ι. Μ. Δημητριάδος, φιλόλογος και θεολόγος και ο Λαρισαίος κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός και ιστοριοδίφης, ενώ τον συντονισμό είχε ο κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, δρ. βυζαντινής φιλολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία των κειμένων που περιέχονται εντός του νέου πονήματος.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο οποίος έκανε μία συγκινητική και βιωματική εισαγωγή για τον αοίδιμο Γέροντα του, ξεδιπλώνοντας το μεγαλείο της απλότητος, της ταπεινότητος, της ηρεμίας της γραφίδος του αλλά συνάμα και της αγιοπνευματικής ζωής του Πνευματικού του Πατρός.

-->
Ακολούθως, ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου μίλησε για την μορφή του μακαριστού Ιεράρχου Ιγνατίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θαύμαζα τόν μακαριστό Ἰγνάτιο γιά τήν καλωσύνη καί τήν εὐγένεια τῆς ψυχῆς του ἀλλά δέν γνώριζα τήν ἤρεμη δύναμη τοῦ γραπτοῦ λόγου του ὅπως ἀποκαλύπτεται στά κείμενά του ὅσα τουλάχιστο περιλαμβάνονται στά δύο βιβλία μέ τόν τίτλο : «Σάν παραμύθι». Ὅταν μοῦ δόθηκε ἡ εὐκαιρία να τά διαπεράσω, κατάλαβα πώς οἱ σελίδες τους εἶναι τό ψυχογράφημα τοῦ Ἰγνατίου, ἡ ψυχή τῆς ψυχῆς του” και κατέληξε την ομιλία του, λέγοντας: « Πρέπει να μείνουν στη μνήμη μας τρεῖς λέξεις πού συνοπτικά και περιεκτικά περιγράφουν τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ἰγνάτιο : Γλυκύθυμος, γενναιόφρων, μνησίθεος.
Δεύτερος ομιλητής, ο ιατρός και ιστοριοδίφης Λαρισαίος κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην προσωπική του σχέση με τον μακαριστό Ιγνάτιο, «ξεφύλλισε» μία μία τις σελίδες του βιβλίου, αναδεικνύοντας με τα λεγόμενα του την πολύπλευρη και πολυσχιδή προσωπικότητα του μακαριστού.
-->
Ακολούθησε ένα συγκινητικό οπτικοακουστικό υλικό, αφιερωμένο στη ζωή του μακαριστού Ιεράρχου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Μητροπόλεως Λαρίσης και σε όλους τους προκατόχους του, καλώντας όλους τους πιστούς να κρατάνε για πάντοτε αναμμένο το καντήλι της μνήμης τους.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν όλοι οι Άρχοντες του τόπου και πλήθος Λαρισαίων, οι οποίοι προσήλθαν για για να τιμήσουν την μνήμη του επί 24 έτη αοιδίμου Μητροπολίτου τους κυρού Ιγνατίου.
Το βιβλίο μπορεί να το προμηθευτεί ο κάθε ενδιαφέρομενος από τα γραφεία της Μητροπόλεως και από το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ.