«Κεκλεισμένων των θυρών» η σύσκεψη Δημάρχων στο Πέραμα για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ

του Απόστολου Καραμπερόπουλου - koinoniki.gr
«Περίεργα πράγματα» συνέβησαν στο δημαρχείο Περάματος, όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση Δημάρχων και εκπροσώπων τους, για το κρίσιμο ζήτημα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ, έπειτα από κάλεσμα του ίδιου του Δημάρχου Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη.

-->

Για την εν λόγω συνάντηση, αν και αρχικά ενημερώθηκαν τηλεφωνικά δημοσιογράφοι που καλύπτουν το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ, προκειμένου να παρευρεθούν και να ενημερωθεί ο κόσμος για το κρίσιμο αυτό θέμα για την περιοχή μας, τελικά «αποφασίστηκε» στο παρά πέντε… η συνάντηση αυτή να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών»!
Η απόφαση να κλείσουν «ξαφνικά» οι πόρτες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Περάματος, πάρθηκε διότι το επιθυμούσαν κάποιοι… από τους συμμετέχοντες. Η ενημέρωση για το θέμα, όπως ειπώθηκε, θα πραγματοποιηθεί από «Δελτία Τύπου». Έτσι, αποχώρησαν δημοσιογράφοι και κάμερες.
Να σημειωθεί, ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ αποτελεί μείζον θέμα για όλους τους παραλιμένιους Δήμους και απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια, καθώς οι δημοτικές Αρχές δεν θέλουν να βρεθούν προ «τετελεσμένων γεγονότων».

-->

Η πλακίτσα… ΤΕΛΟΣ!
Να ξεκαθαρίσουμε στους αξιότιμους κυρίους – συμμετέχοντες ότι αυτά τα θέματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ΠΡΕΠΕΙ να συζητούνται ανοιχτά, έτσι ώστε να αναδεικνύονται οι θέσεις και οι απόψεις του καθενός, με διαφάνεια και δημοσιότητα. Η τακτική… «κεκλεισμένων των θυρών» πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Ποιοι άραγε -με βάση τα λεγόμενα του Δημάρχου- ζήτησαν η συνάντηση να γίνει με κλειστές πόρτες; Ζητάμε να πραγματοποιήσετε Συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, έτσι ώστε να δεχθείτε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και να απαντήσετε σε συγκεκριμένα ζητήματα. Αλλιώς, θα θεωρήσουμε ότι αποφεύγετε ΣΚΟΠΙΜΩΣ την προβολή του θέματος και τις συζητήσεις που κάνατε αλλά και τις θέσεις του καθενός. Επανερχόμαστε ΑΜΕΣΑ με ρεπορτάζ.
-->