Ο Δήμος καλεί τους Δημότες να πληρώσουν ξανά για την αποχέτευση

του Γιάννη Σακελλαρίου*

Μεγάλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει ο Δήμαρχος για να αλλάξει την υπ΄ αριθ 199/2017   απόφαση της προηγούμενης  Δημοτικής Αρχής  για την αποχέτευση .

--> Και τούτο επειδή πολλοί  συμπολίτες μας διαμαρτύρονται έντονα αφού ενώ έχουν εξοφλήσει το ακριβές  αντίτιμο για την σύνδεσή τους ενημερώθηκαν εγγράφως από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ότι σύμφωνα με αυτή την απόφαση πρέπει  να προσέλθουν και να πληρώσουν αναδρομικά επιπλέον σχεδόν  1000 €.


Πέραν από το οικονομικό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους οι οποίοι νιώθουν εξαπατημένοι, υπάρχουν και διαχρονικές αδικίες που πρέπει να διορθωθούν κάθ´ όσον :

1)    Υπάρχουν περιοχές που είναι μεν στο σχέδιο αλλά δεν έχουν ακόμα αποχέτευση (Αλώνια)

2)    Πολλοί κάτοικοι έχουν διαθέσει αρκετά χρήματα για τη σύνδεση τους και πληρώνουν τέλη αποχέτευσης ενώ άλλοι που έχουν συνδεθεί δεν έχουν πληρώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ .

3)    Κάποιοι ρίχνουν  ανενόχλητοι τα λύματα των σπιτιών τους στη θάλασσα και  ρυπαίνουν το περιβάλλον χωρίς να συνδέονται και χωρίς να πληρώνουν.

4)    Έχουν μπει αναμονές για αποχέτευση σε οικόπεδα χωρίς οι ιδιοκτήτες να έχουν κάνει αίτηση και προκύπτει το ερώτημα : αυτά τα έξοδα του εργολάβου θα τα πληρώσουν οι υπόλοιποι που έκαναν αίτηση κι έχουν συνδεθεί ;

5)    Οι Εργατικές Κατοικίες έχουν μείνει χωρίς αποχέτευση πολλές δεκαετίες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πληρώνουν βυτίο και τα λύματα από τους βόθρους να ρυπαίνουν υπογείως την θάλασσα που βρίσκεται σε απόσταση είκοσι μέτρων από αυτούς.


Τα τελευταία χρόνια η αύξηση των δημοτικών τελών  και τα επιπλέον αναδρομικά χρήματα που καλούνται  να πληρώσουν για την αποχέτευση έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και αγανάκτηση στους κατοίκους. 

Κατόπιν των ανωτέρω ευχόμαστε η προσπάθεια του Δημάρχου να έχει αίσιο τέλος και να καταφέρει οι δημότες να μην πληρώσουν ,επίσης του προτείνουμε

α) Να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο . 

β) Να μεριμνήσει για την έκδοση κανονισμού αποχέτευσης

γ) Να δημιουργήσει ξεχωριστό τμήμα στην τεχνική υπηρεσία με κατάλληλο προσωπικό και μοναδικό αντικείμενο την αποχέτευση για ολόκληρο το νησί(Κούλουρη,Αμπελάκι,Αιαντειο,Σελήνια).

* ο Γιάννης Σακελλαρίου είναι Πλοίαρχος εα ΠΝ και Αντιπρόεδρος ΕΑΑΝ/Παραρτήματος Σαλαμίνας


 


-->