Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία ειδικοτήτων

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για εγγραφή και φοίτηση στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, πως οι νέες προτεινόμενες ειδικότητες για το επόμενο έτος κατάρτισης 2020-2021 θα είναι οι εξής:

-->

1. Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος)
2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων
3. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
4. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
5. Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων
6. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
7. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το τρέχον έτος κατάρτισης 2019-2020:
Η ειδικότητα Αρχιτεκτονική Τοπίου (Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος), δεν λειτούργησε σε κανένα Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά.

Στην ειδικότητα Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι 96 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.

Στην ειδικότητα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  74 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.

Στην ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι 396 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα  έχει  λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας και στο παρελθόν.

Στην ειδικότητα Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων  στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  14 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.
-->
Στην ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  274 καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.
Στην ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων  στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας Αττικής και στα τέσσερα εξάμηνα ήταν εγγεγραμμένοι  218  καταρτιζόμενοι. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι από τις προτεινόμενες ειδικότητες για να λειτουργήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας οι τέσσερις ( Αρχιτεκτονική Τοπίου, Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας) θα έχουν μικρό αριθμό αποφοίτων, γεγονός  που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιλογή τους, εφόσον  θα είναι μικρός και ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας,  ενώ οι άλλες τρεις ειδικότητες (Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων) αν και θα έχουν μεγάλο αριθμό αποφοίτων, απευθύνονται σε ένα ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον, ικανό να απορροφήσει τους ενδιαφερόμενους για φοίτηση σε αυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα
Tηλ.: 216 700 30 95
Εmail:mail@iek-salam.att.sch.gr
Ιστοσελίδα: www.iek-salam.att.sch.gr