Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη συγγραφέα Κατερίνα Π. Κοφινά


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη συγγραφέα Κατερίνα Π. Κοφινά, που από σήμερα θα διατηρεί στο Salamina - Press στήλη για τον Κινηματογράφο.

Ας δούμε όμως μέσα από τη δική της περιγραφή, ποια είναι η Κατερίνα Κοφινά.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1968 και μένω μόνιμα στη Σαλαμίνα. Δουλεύω σαν τεχνίτρια ανασκαφών στην αρχαιολογία.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που αγαπούσε το διάβασμα. Κυρίως η μητέρα μου. Η οποία μας έλεγε παραμύθια σε μένα και τον μικρότερο αδερφό μου. Έτσι μάλλον αυτό ήταν το έναυσμα που με ώθησε στα 27 μου χρόνια να γράψω ,πρώτα ποιήματα. Δεν έγραψα πολλά.  Αλλά με τέσσερα από τα 20 που είχα γράψει πήρα μέρος σε μια ποιητική ανθολογία με τον τίτλο ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ το 1998. Στα 28 μου χρόνια έγραψα τα πρώτα μου διηγήματα. Είναι δέκα διηγήματα μυστηρίου, τρόμου και φαντασίας που ακόμα δεν τα έχω εκδώσει. Στα 31 μου χρόνια γράφω το πρώτο μου μυθιστόρημα με τίτλο Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ εκδόσεις ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ 2007. Το μυθιστόρημα αυτό για την εποχή του ήταν κάπως τολμηρό. Η υπόθεση του έχει να κάνει με τον έρωτα δυο αγοριών που γνωρίζονται στην Τρίτη τάξη του Λυκείου και διαγράφουν μια πορεία ζωής για περίπου 30 χρόνια. Παράλληλα με την συγγραφή ήμουν μέλος του πολιτιστικού περιοδικού ΡΥΘΜΟΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  όπου εκεί ορθογραφούσα με κινηματογραφικά άρθρα , ενώ το 1997 ξεκίνησα να ορθογραφώ στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ του νησιού μου για περίπου 20 χρόνια. Το 2017 το δεύτερο μυθιστόρημα μου με τίτλο ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΣ. Αυτό το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία 4 γυναικών που τις ενώνει ένα πρόσωπο. Η Έλσα Αλεξίου εξαφανίζεται από το Αρχοντικό τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο της. Εβδομήντα χρόνια μετά οι δυο φίλες η Μυρτώ και η Αλεξάνδρα λύνουν τον γρίφο της εξαφάνισης.

Το 2019 το τρίτο μου μυθιστόρημα με τίτλο ΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΣ. Οι Σκισμένες σελίδες είναι ένα βιβλίο που το εμπνεύστηκα από την φύση της δουλειάς μου. Η υπόθεση του έχει να κάνει με δυο αρχαιολόγους που βρίσκουν ένα αρχαίο μαχαίρι θυσίας σε ένα οικόπεδο που έσκαβαν. Από εκεί και μετά θα μπλεχτούν σε μια αίρεση που κάνει ανθρωποθυσίες στο όνομα της θεάς Εκάτης.

Μέσα στο 2020 εκδόθηκε το τέταρτο μυθιστόρημα μου με τίτλο ΠΑΥΣΗ…24 με τον εκδοτικό οίκο ανάτυπο. Αυτό το βιβλίο έχει ως υπόθεση τις δολοφονίες γυναικών και αντρών , σε μια πόλη της Βόρειας Ελλάδας και την εξιχνίαση τους από μια ομάδα csi της αστυνομίας. Από τον ίδιο εκδοτικό θα επανακυκλοφορήσουν τα ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ μέσα στο 2021.  

Τον ελεύθερο χρόνο μου, ο οποίος είναι λίγος , προσπαθώ να διαβάζω βιβλία, να γράφω τα δικά μου  και να βλέπω σειρές και ταινίες που είναι ένα άλλο μεγάλο μου πάθος. Όπως και να φροντίζω τα πέντε σκυλιά μου και τις πέντε γάτες μου. Η φιλοζωία είναι άλλη μια μεγάλη αγάπη για εμένα.

    Δέχτηκα την πρόταση του Salaminas - Press και από της 15 Ιανουαρίου του 2021 θα αρθρογραφώ με στήλη του κινηματογράφου στο ηλεκτρονικό  site.