Χωρίς αυτοκριτική και χωρίς προτάσεις η δήλωση του Δημάρχου στο fb


Σε δήλωση μέσω βίντεο που ανάρτησε στο facebook προχώρησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας. Αιτία η μεγάλη ανησυχία που ακολούθησε από την δημοσίευση αναλυτικών πινάκων για την κατάσταση των δήμων σε ότι αναφορά τα ενεργά κρούσματα. 

Δυστυχώς όμως η δήλωση εκτός από συστάσεις για υπομονή και πειθαρχία στους πολίτες, δεν περιείχε τίποτα ουσιαστικό για το τι προτίθεται να κάνει ο δήμος για την ανάσχεση του κύματος της πανδημίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νησί.

Ούτε και αυτοκριτική όμως ακούσαμε για την έως τώρα διαχείριση της κρίσης. Είναι φανερό ότι η κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νησί οφείλεται στην εξαίρεση του από την "κόκκινη" Αττική όταν θεωρήθηκε ίδιο με τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξουν τα σχολεία, στα οποία εμφανίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα και να αυξηθεί η κίνηση όσων ήρθαν στο νησί ιδίως το πρώτο σαββατοκύριακο του lockdown.     

Στο θέμα της αστυνόμευσης των μέτρων δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι δυνατή μια παρέμβαση εκ μέρους του δημάρχου το σίγουρο όμως είναι ότι η τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος για τις επόμενες ημέρες