Συνάντηση του Προέδρου Β.Ε.Π. με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων


Μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε εγκάρδιο κλίμα, είχε ο νέος Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, με την  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων κα Βασιλική Θεοδωροπούλου – Μπόγρη, την οποία συνάντησε σήμερα στο γραφείο της, συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς για την ανάπτυξη συνεργασιών προς όφελος των μελών του Επιμελητηρίου, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση των τοπικών οικονομιών.  

Δεδομένου ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα και Αντικύθηρα ανήκουν στην Επιμελητηριακή Περιφέρεια του Β.Ε.Π. και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μέλη μας σε αυτά, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, ιδιαίτερα τώρα με την κρίση που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας και υπήρξε συμφωνία για συνεργασία για την επίλυσή τους με τη στήριξή τους και από την Π.Ε. Νήσων.

Η κα Αντιπεριφερειάρχης έκανε αναφορά σε έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στα νησιά και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος των επαγγελματιών για τη λειτουργία σφαγείων στα Κύθηρα. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του, δεδομένου ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με απόφαση του εκλιπόντος τ. προέδρου, Ανδριανού Μιχάλαρου, κινήθηκε άμεσα, όταν ζητήθηκε η συμβολή του, και στήριξε τους φορείς του νησιού για το δίκαιο αίτημά τους, είτε με αλλεπάλληλες μεταβάσεις στο νησί είτε με επιστολές στους συναρμόδιους φορείς.

  Λόγω και του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης του Προέδρου στην Αντιπεριφερειάρχη όλα τα θέματα και προβλήματα που ετέθησαν θα εξειδικευθούν και θα προωθηθούν στην Π.Ε. Νήσων για την εξεύρεση λύσης, στο πλαίσιο μίας διευρυμένης συνεργασίας,  που θα στηρίξει τη μικρομεσαία επιχείρηση στα νησιά, αλλά και θα τονώσει τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

                                             

 ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ