Περιφέρεια Αττικής: Διαδικτυακή προβολή των παιδικών παραστάσεων «Θησέας και Μινώταυρος» και «Το Μαγικό Κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη


Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί διαδικτυακή προβολή το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου των παιδικών παραστάσεων «Θησέας και Μινώταυρος» και «Το Μαγικό Κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη -Ώρα προβολής 11:00 π.μ.


Γ. Πατούλης: «Στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας εξασφαλίσαμε για όλα τα παιδιά της Αττικής δύο μοναδικές παιδικές παραστάσεις. Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προτεραιότητα και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη εξασφαλίστηκε για  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου η διαδικτυακή προβολή δύο  παιδικών παραστάσεων. 

Πρόκειται  για τις παραστάσεις «Θησέας και Μινώταυρος» και «Το Μαγικό Κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη. Τα παιδιά όλης της Αττικής μπορούν να τις παρακολουθήσουν στις 11 το πρωί ελεύθερα στο κανάλι της Περιφέρειας στο YouTube (youtube.com/perattika). 

Οι σχετικές προβολές υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα και το τμήμα δια βίου μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής.


Με αφορμή τη σχετική προβολή των παιδικών παραστάσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: 


«Στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας εξασφαλίσαμε για όλα τα παιδιά της Αττικής δύο μοναδικές παιδικές παραστάσεις. Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προτεραιότητα και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και θα αναλάβουμε και στο μέλλον. Η Περιφέρεια Αττικής, με την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών και λαμβάνοντας υπόψη της τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας διαμορφώνει συνεχώς ειδικά προγράμματα που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν με ασφάλεια μικροί και μεγάλοι».    


Οι παραστάσεις είναι οι εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.


«Θησέας και Μινώταυρος», της Κάρμεν Ρουγγέρη, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Πρόκειται για μία παράσταση με αρκετό τραγούδι υπό τη συνοδεία κρητικής λύρας, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη και παίζουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Γεωργάκη, Μάιρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Σταύρος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός, Βασίλης Τσιγκριστάρης. 


ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.


 «Το Μαγικό Κλειδί», της Κάρμεν Ρουγγέρη, εμπνευσμένη από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της Βασιλοπούλας». Απευθύνεται και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς το θέμα και η επιλογή των τραγουδιών από παραδοσιακά της Κάτω Ιταλίας είναι προσιτά και εύκολα κατανοητά από κάθε παιδί, κάθε ηλικίας. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη και παίζουν οι ηθοποιοί Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου.