Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας


ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Ναυμαχία  Σαλαμίνας 2500 χρόνια, από τις τριήρεις στα Διαλυτήρια» η οποία  διοργανώθηκε από το εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και την Επιτροπή  Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας. 

Ευχαριστούμε την κα Μ. Βλαζάκη, Αρχαιολόγο, Επίτιμη Γενική  Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας ΥΠΠΟΑ τόσο για την σταθερή θέση της στην υπεράσπιση του  Αρχαιολογικού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, όσο και για  την ηθική και ουσιαστική βοήθειά της προς την Επιτροπή. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Ν. Μπελαβίλα για την εξαιρετική του πρωτοβουλία στη διεξαγωγή  αυτής της εκδήλωσης.


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η υφιστάμενη, ιδιαιτέρως δυσάρεστη για το νησί μας, κατάσταση που επικρατεί στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και  που αφορά την έγκριση του διαλυτηρίου πλοίων σε προστατευόμενο χώρο απολύτου προστασίας, την παρουσία  επιβλαβών και επικίνδυνων πλοίων που «φιλοξενούνται» στον ιερό χώρο, την παράνομη λειτουργία Ναυπηγείων, την παντελή  έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού και την ανεξέλεγκτη δράση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων εντός του Αρχαιολογικού χώρου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αμαρτωλή ΕΣΑΛ της 25ης-9-2019 και τα  επώδυνα αποτελέσματα για το νησί μας καθώς επίσης και στην παράνομη παρουσία του ΟΛΠ στη Σαλαμίνα. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή και παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου «Η ιστορία με κρατά ξάγρυπνο τα βράδια» του Κ. Ζηργάνου-Καζολέα και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το φωνητικό  σχήμα «Φόρμιγγες» .


Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον δημοσιογράφο Θ.  Παπανδρέου τον οποίο και ευχαριστούμε. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές της Β’  Πειραιά του Σύριζα κ.κ. Ν. Κασιμάτη , Τ. Αλεξιάδης, Γ. Ραγκούσης, η Βουλευτής Αχαΐας κα Σ. Αναγνωστοπούλου, η πρ. Βουλευτής κα  Ε. Καρακώστα η πρ. Δήμαρχος κα Ι. Νάννου ο τ. Δήμαρχος κ. Γ. Τσαβαρής. Την Αντιπεριφερειάρχη κα Μπόγρη εκπροσώπησε ο κ.Κ. Γκιόκας . Παρόντες ήταν επίσης οι Δημοτικοί Συμβουλοι κ.κ. Σ. Γεροντιώτου , Κ. Διγενάκη, Θ. Μπάγιος, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αιαντείου κ. Χ. Γαβριήλ , ο Ναύαρχος και Επίτιμος Αρχηγός ΛΣ κ. Χ. Δελιμηχάλης, ο Ναύαρχος ε.α. κος Σ. Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος των αποστράτων αξιωματικών κ. Γ. Κουτσούκος , εκπρόσωποι  φορέων, θεσμών και συλλόγων καθώς επίσης δημοσιογράφοι από  την «Εφημερίδα των Συντακτών», τη «Φωνή της Σαλαμίνας» το «Σαλαμινίων Βήμα» και διαδικτυακές ομάδες του νησιού.  

Εκκωφαντική και ακατανόητη χαρακτηρίζεται η απουσία του  Δημάρχου κ. Γ. Παναγόπουλου καθώς και όλων των μελών της πλειοψηφίας. 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» και  υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την αγωνιστική προσπάθειά μας για την απομάκρυνση όλων των δραστηριοτήτων που παράνομα  βρίσκονται στον Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. 

Παρακολουθήστε την εκδήλωση από το κανάλι « ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» στον  παρακάτω σύνδεσμο του YOUTUBE  

https://www.youtube.com/watch?v=hUb4vnyPa6c