ΜΗΝ ΜΑΣ «ΑΓΑΠΑΤΕ» ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ…. Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ «ΚΟΣΤΙΖΕΙ» ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ...


Πρόστιμο 100,00 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν εμβολιασθούν έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσε χθες ο κ.Μητσοτάκης….

Τι φαιδρότητα! τι ντροπή! τι αίσχος!

 Προβληματίστηκε πολύ είπε αλλά προέχει η υγεία των ηλικιωμένων γιατί αυτοί πεθαίνουν περισσότερο από τον covid-19. Μάλλον προβληματίστηκε αν έπρεπε να επιβάλλει μεγαλύτερο πρόστιμο……

Άραγε ο πρωθυπουργός, πριν χύσει τα «κροκοδείλια δάκρυα» για την υγεία των συνανθρώπων μας άνω των 60 ετών ενδιαφέρθηκε ποτέ για το πώς περνούν οι άνθρωποι αυτοί με την σύνταξη των 300 και 400 ευρώ? Πως αγωνιούν όταν στις 10 του μηνός τα χρήματα έχουν τελειώσει και υπολείπονται άλλες 20 μέρες μέχρι την επόμενη πληρωμή?

Όχι, αυτά είναι ψιλά γράμματα………..

Συμπλήρωσε, δε, ότι τα χρήματα αυτά θα συγκεντρωθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Λες και όλοι αυτοί οι πολίτες είτε ως ενεργοί εργαζόμενοι είτε ως συνταξιούχοι δεν πρόσφεραν πολλά από τις κρατήσεις που τους γίνονταν για το ΕΣΥ, πρέπει να συνεισφέρουν και άλλα από το «χαράτσι» που παρανόμως επιβάλλεται. 

Άραγε ο κ.Πρωθυπουργός και όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την απαράδεκτη απόφαση γνωρίζουν το Σύνταγμα της Χώρας? 

Όταν ορκίζονται να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους γνωρίζουν το άρθρο 2 παραγραφο1, και το άρθρο 5 παράγραφο 2 του Συντάγματος? 

Τον Κώδικα Ιατρικού Δικαίου Ν.3418/28-11-2005 (ΚΙΔ), άρθρα 11 και 12?

Την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνυπέγραψε και η Χώρα μας, με Αριθμ. 2361/2021 που αναφέρει:7.3.1 Tα Ευρωπαϊκά Κράτη οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα για να εμβολιασθεί εάν δεν το επιθυμεί και 7.3.2 κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων 

Για την υγεία (σημείωση: υγεία απάντων, τόσο του ιδίου όσο και του περιγύρου του) ή για το γεγονός ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Τι από τα ανωτέρω εφαρμόζει η Κυβέρνηση που «νοιάζεται» για την υγεία μας? 

Που βαπτίζει «ενδιαφέρον» ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο? 

Που απειλεί με 100,00 ευρώ συνταξιούχους, υπερηλίκους πολλοί εκ των οποίων δεν βγαίνουν καν από το σπίτι τους και ζουν με συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης?

Αν ενδιαφερόταν πραγματικά θα έβρισκε τρόπους να πείσει τους ανθρώπους που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ 

– όχι αρνούνται όπως εντέχνως παρουσιάζεται- να εμβολιασθούν… 

Με πιο σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση ακόμα και μέσω επιστημόνων που θα παρουσιάζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων μέσω επιχειρημάτων και ορθής, σφαιρικής επιστημονικής γνώσης και όχι επιστήμονες που έχουν γίνει «μαϊντανοί» στα τηλεοπτικά κανάλια και προσπαθούν να πείσουν διασπείροντας την τρομοκρατία με «γουρλωμένα μάτια».

Κανείς δεν είναι αντίθετος με τα εμβόλια…. Είμαστε ενάντια στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαθέτει τον εαυτό του σε ιατρικές πράξεις που αυτός επιθυμεί και όχι που του επιβάλλονται με αντιδημοκρατικό και φασιστικό τρόπο…. 

Ειρωνεία της τύχης….οι άνθρωποι αυτοί στους οποίους απευθύνεται το μέτρο έζησαν στο «πετσί» τους την Χούντα των Συνταγματαρχών, μια δικτατορία που μπροστά σε αυτά που βιώνουμε σήμερα φαντάζει «παιδική χαρά».

Τώρα ζουν και ζούμε μια δικτατορία που με τον μανδύα της «Δημοκρατίας» καταπατά το 

Σύνταγμα και ψηφίζει Νόμους που περιορίζουν κάθε έννοια ελευθερίας του πολίτη. 

Αποτελεί ντροπή για την Κυβέρνηση και όσους συναινέσουν σε αυτό το απαράδεκτο «χαράτσι» που παρανόμως επιβάλλεται.