Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δίπλα στην πόλη το τριπλό πύρινο μέτωπο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση


Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα, λίγο πριν από τις 18:00 με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Το τριπλό μέτωπο καίει πάνω από την πόλη, με τους ανέμους στο σημείο να είναι ισχυροί και βόρειοι, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων που έχουν σπεύσει για την κατάσβεση.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο τύπου ΑΒ 214 με το πύρινο μέτωπο να είναι τριπλό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν τρεις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους. Η πρώτη στο λόφο στο Θέατρο στις 17:42. Η δεύτερη στην περιοχή Ανεμόμυλοι στις 18:33 και η τρίτη περιοχή Σαμάρι στις 18:41.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα social media, η φωτιά καίει κοντά στα Λύκεια που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ υπήρξαν και πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται για εγκλωβισμένους ανθρώπους στο βουνό όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις 18:40, στην περιοχή στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους. «Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα.