Κλιμάκιο του ΚΚΕ δίπλα στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας για τις τραγικές ελλείψεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Το
 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή στη Β΄ Πειραιά και την Μαρία Παπαελευθερίου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαλαμίνας, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης γιατρών και κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα το σταμάτημα των εφημερίων τα βράδια και τις αργίες.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές που περιέγραψαν την τραγική κατάσταση, όπως και με την Κ. Καραγιάννη, από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας, η οποία τους ενημέρωσε λέγοντας ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι γιατροί Γενικής Ιατρικής από τους 8 που πρέπει να είναι κανονικά και οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλο το καλοκαίρι προκειμένου να ανταποκριθούν στις πολύ αυξημένες ανάγκες. Παρά τις πιέσεις του προσωπικού προς την 2η ΥΠΕ, δεν υπήρχε καμιά ανταπόκριση, κάτι που οδήγησε σε παραίτηση τη Διοικούσα Επιτροπή.

Σημειωτέων ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, κ. Αλεβίζος, που αναμενόταν στο Κέντρο Υγείας να συναντηθεί με τους γιατρούς στις 10 π.μ., ενημέρωσε ότι δεν θα έρθει στη Σαλαμίνα και κάλεσε τους γιατρούς να τον επισκεφτούν στο γραφείο του στις 2 το μεσημέρι.


Η Δ. Μανωλάκου, σε δήλωσή της στους κάτοικους και τους γιατρούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ανέφερε τα εξής:

«Είναι ένοχη η πολιτική της κυβέρνησης, φοβάται τις κινητοποιήσεις για αυτό ακριβώς δεν εμφανίζονται. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Τρανό παράδειγμα το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", που μετά τις κινητοποιήσεις των γιατρών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προκηρύξει θέσεις για αναισθησιολόγους.

Αντίστοιχα οι κάτοικοι, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Σαλαμίνας, να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, κλιμακώνοντας το επόμενο διάστημα στις ενέργειές τους, για την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί κανονικά όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο. Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα».

Στην κινητοποίηση παρέμβαση έκαναν ο Γιάννης Μάνωσης, από το Παράρτημα Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας και η Μαρία Ανδρουλιδάκη από την Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας (μέλος της ΟΓΕ). Σημειώνεται πως το Συνδικάτο Μετάλλου και η Ομάδα Γυναικών, μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας, σε κοινή τους ανακοίνωση, καλούν το λαό του νησιού σε ξεσηκωμό, να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας και της υγείας μας στα χέρια μας» θέτοντας και το πλαίσιο αιτημάτων τους (διαβάστε εδώ αναλυτικά).