ΚΚΕ: Εκλογικές συσκέψεις με τους υποψηφίους βουλευτές στη Β' Πειραιά


Σε κλίμα μάχης πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, συσκέψεις -συζητήσεις συστράτευσης και δράσης για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ στο λαό, μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, από τις Κομματικές Οργανώσεις των Δήμων της Β΄ Πειραιά, (Νίκαια -Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος). 

Παρευρέθηκαν υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, άλλοι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, καθώς και υποψήφιοι στη Β’ Πειραιά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη, την εισηγητική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά, δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και Τσελέντης Μάκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά και πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ του Δήμου Κορυδαλλού. 





Ακολούθησε συζήτηση που έδειξε ετοιμότητα να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. 

Τον λόγο πήρε και ο Κώστας Παπαδόπουλος επικεφαλής της δημοτικης παράταξης «Κόντρα στο Ρεύμα Νίκαιας-Ρέντη» και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: " Με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση σας να συμμετέχω στην σημερινή σας συνάντηση, διάβασα το κάλεσμα συμπόρευσης της ΚΕ του ΚΚΕ και συμφωνώ. Το κάλεσμα δεν αποτελεί απλά μια πρόσκληση απέναντι στις εκλογές που έρχονται αλλά μια ανάγκη για όλες και όλους που αγωνίζονται για να αλλάξουν ριζικά την ζωή τους. Ο ακραίος καπιταλισμός που βιώνουμε δημιουργεί πολέμους φτώχεια εξαθλίωση στον λαό μας. Αυτό το σαθρό και σάπιο σύστημα εξωραΐζεται δεν παίρνει γιατρειά μόνο γκρεμίζεται. Στις ερχόμενες εκλογές θα δώσω την μάχη με τις δυνάμεις του ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο για τον Λαό μας. " 

Στο Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας, τις εισηγητικές ομιλίες έκαναν ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και ο Γιώργος Καλαμαράς δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη συζήτηση εκφράστηκε διάθεση από όλους τους παρευρισκόμενους να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στους κατοίκους της περιοχής και στις βουλευτικές εκλογές. 



Χαιρετισμό απηύθυναν η Μανωλάκου Διαμάντω, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στη Β Πειραιά, ο Πουλικόγιαννης Σωτήρης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και ο Τσουρακάκης Ανέστης, συνταγματάρχης εν αποστρατεία και επίτιμος Προέδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. 




Στο Δήμο Κορυδαλλού, τις εισηγητικές ομιλίες έκαναν ο Μανώλης Ραπανάκης και η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Παρενέβησαν με τις τοποθετήσεις τους ο Μάκης Τσελέντης υποψήφιος βουλευτής στην Β΄ Πειραιά, ο Τάσος Ζερβός δημοτικός σύμβουλος και άλλοι.



Στη σύσκεψη στο Δήμο Περάματος την εισηγητική ομιλία έκανε ο Μανώλης Ραπανακης και χαιρέτησαν η Στέλλα Παπαοικονόμου, υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Πειραιά, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά και ο Ανέστης Τσουκαράκης, οι οποίοι έδωσαν τον στίγμα της μάχης και τις δυνατότητες που υπάρχουν να εκφραστεί συμπόρευση με το ΚΚΕ. Το λόγο πήραν και άλλοι συμμετέχοντες από τους οποίους εκφράστηκε διάθεση για συμβολή και θέματα που χρειάζεται να ανοίξουμε μπροστά στις εκλογές όπως η κατάσταση στα σχολεία Περάματος κ.α..