Σκουζέ μηνύσεις & απειλές


του Θανάση Αλαΐσκα*

Προεκλογικά υποσχεθήκαμε αποποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του Νησιού μας και το πετύχαμε .

Οι δικαστικές διαμάχες που έχουν απασχολήσει τους αιρετούς την τελευταία 20ετια ανέρχονται σε δεκάδες .

Κόντρα σε αυτή την μάστιγα αυτή η Δημοτική Αρχή έβαλε ένα τέλος .
Δυστυχώς όμως κάποιοι συνεχίζουν την ίδια τακτική.
Ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων κ. Τραυλός η πρώην Δήμαρχος κα. Νάννου μαζί και η παραιτηθεισα Αντιπεριφερειάρχης Κα Θεοδωρακοπούλου σε πλήρη ευθυγράμμιση συνεχίζουν αυτή την πρακτική. 

Η Κα Νάννου έχει προσφύγει πολλάκις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση αποφάσεων αυτής της Δημοτικής αρχής. Όλες οι προσφυγές της, ωστόσο, έχουν απορριφθεί!
Ο Κος Τραυλός κατέθεσε μαζί με την κα. Νάννου παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας να απορριφθεί το σχέδιο της σύμβασης για το Ελεγκτικό Συνέδριο για το μεγαλύτερο έργο της 20ετιας που αφορά την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο νησί μας.
Η κα. Θεοδωρακοπούλου ενώ δεν είχε καμιά αρμοδιότητα, διαβίβασε την καταγγελία της Κας Νάννου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Εισαγγελία Εφετών. Ενημέρωσε δε με έγγραφο το ελεγκτικό συνέδριο για τις ενέργειες της αυτές και ζήτησε από το ελεγκτικό να προβεί στις δέουσες ενέργειες!! Όλα αυτά ενώ την μελέτη για το έργο αυτό την είχε εκπονήσει η τεχνική υπηρεσία της αντιπεριφέρειας νήσων, που προϊστατο η ίδια η κα. Θεοδωρακοπούλου!!!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βέβαια απέρριψε όλες τις παρεμβάσεις και ενέκρινε την σύμβαση μας ως νόμιμη και συμφέρουσα για τον Δήμο μας!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά καθημερινά είμαι αποδέκτης απειλών ότι θα με…σύρουν στα δικαστήρια και να αναμένω και άλλες μηνύσεις.. 

Όλα αυτά γιατί? 
Απλά επειδή έχω διαφορετική άποψη και δυστυχώς για εκείνους τολμώ να την δημοσιοποιώ.

Έχω δεχθεί έναν άνευ προηγουμένου εμμονικό πολιτικό πόλεμο ( από υποστηρικτές της παραιτηθεισας) χωρίς να προσφύγω στην δικαιοσύνη γιατί θεωρώ πως όποιος είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με την πολιτική υποχρεούται να δέχεται την οποιανδήποτε Κριτική , είτε καλοπροαίρετη είτε κακοπροαίρετη.
Αυτό φαίνεται κάποιοι το έχουν εκμεταλλευτεί και το έχουν εκλάβει ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ .
Για αυτή την Δημοτική αρχή ο καλύτερος Δικαστής θα είναι οι Δημότες του Νησιού .

 Όπως το 2019 οι δημότες έστειλαν ένα πεντακάθαρο μήνυμα , τώρα έρχεται η ώρα να στείλουν σπίτι τους όσους γλίτωσε η απλή αναλογική μαζί με την νέα τους βιτρίνα .

*ο Αλαΐσκας Αθανάσιος είναι Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ