Σχολεία χωρίς θέρμανση; Και περιμένουμε την παραίτηση του Δημάρχου ως έχει δεσμευθεί


του Γρηγόρη Καπετανάκη

Ένα δυσάρεστο θέμα εν μέσω της έντονης κακοκαιρίας που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Αν και γνωρίζαμε για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις που θα ερχόταν, εν τούτοις βρέθηκαν σχολεία χωρίς δυνατότητα θέρμανσης λόγω έλλειψης πετρελαίου! 

Μάλιστα, όταν το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, το πρόβλημα διορθώθηκε στα γρήγορα από τους υπεύθυνους, οι οποίοι έχουν και το θράσος να υψώνουν τη φωνή βγάζοντας ψεύτες τους γονείς και τους μαθητές που κατήγγειλαν το γεγονός! Ο Δήμαρχος μάλιστα ανακοίνωσε εκ των υστέρων ότι και σήμερα Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία! 

Γιατί επικρατεί αυτή η κατάσταση από τη στιγμή που υπήρχαν τα σχετικά κονδύλια για τη θέρμανση των σχολείων; Πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα; 

Προεκλογικά άλλα έλεγε ο Δήμαρχος σχετικά με το θέμα. Χαρακτηριστικά στις 7/12/19 ανέφερε σε ανάρτησή του:

"Έχω δεσμευτεί δημόσια ότι ως Δήμαρχος την πρώτη φορά που θα αντιληφθώ ότι σε σχολεία δεν λειτουργεί έγκαιρα η θέρμανση, θα στείλω σπίτι του τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής γιατί θα έχει αποδειχθεί τουλάχιστον ανίκανος. Τη δεύτερη φορά που θα συμβεί αυτό θα πάω σπίτι μου εγώ γιατί θα σημαίνει ότι δεν ξέρω να επιλέγω ικανούς συνεργάτες..."

Ιδού η Ρόδος κ. Δήμαρχε...


ΥΓ Εχθές  συνεδριάσαι η επιτροπή παιδείας για να κάνει ανάθεση για πετρέλαιο θέρμανσης....