Το Δάσος Φανερωμένης εκπέμπει SOS


Αρχές Νοέμβρη, κι οι συνήθεις ύποπτοι νωρίς νωρίς φέτος έπιασαν τη «δουλειά» τους. 

Πήραν τα πριόνια  τους και χωρίς κανένα ίχνος ντροπής μπήκαν στο Δάσος της Φανερωμένης να ξεπατώσουν ό,τι άφησαν από πέρυσι.

Θυμίζουμε ότι πάνω από 50 πεύκα είχε κόψει συγκεκριμένο αμάξι στο δάσος…Δεν είναι « φτωχοί κι απελπισμένοι», όπως πολλοί νομίζουν. Είναι καθημερινά εκεί κι η ποσότητα δείχνει ότι εμπορεύονται κανονικότατα το ξύλο. 

Άλλωστε, αλίμονο αν όσοι δεν έχουμε χρήματα για πετρέλαιο ξεχυθούμε στα δάση με πριόνια για ξύλα…Και φυσικά δεν κόβουν ξερά δέντρα…φαίνεται κι από τους κορμούς των φωτογραφιών. 

Πολλές φορές κόβουν ένα δέντρο, το αφήνουν να ξεραθεί και μετά το τεμαχίσουν για να το κουβαλήσουν….




Θα τους αφήσουμε σαν κοινωνία να αποτελειώσουν το δάσος μας;

Θα υπάρξει κάποιος να κάνει συντονισμένες περιπολίες, όπως γίνεται το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές;

Μήπως έχουμε αποφασίσει να κλαίμε τα καμμένα δάση το καλοκαίρι και τα κομμένα τον χειμώνα;

Άδεια δεν δίνεται «έτσι απλά » για κοπή δέντρων παρά μόνο σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας μετά  από γνωμοδότηση αρμόδιου φορέα. 

Το δάσος της Φανερωμένης έχει ήδη πολλάκις υποβαθμιστεί, παραμένει ένα μοναδικό μέρος που άνθρωποι του νησιού προπονούνται και παίρνουν καθαρό αέρα, που το καθαρίζουν εθελοντικά και πληγώνονται κάθε φορά που συναντούν τόσο μεγάλη περιβαλλοντική αδιαφορία.

Καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν θέση και να συνδράμουν μαζί με τους ευαισθητοποιημένους πολίτες αυτού του τόπου για τη σωτηρία αυτού του μοναδικού Δάσους.