Αλέξανδρος Κριτσίκης: Γιατί δεν υποβάλω αίτηση για συμπαραστάτης του δημότη


Στο σημείο αυτό αισθάνομαι εκ νέου την ανάγκη να ευχαριστήσω τον φίλο και ενεργό πολίτη Γεώργιο Αθανασίου, τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας κ.α Υβόννη Αραβανή και τον κ. Μάνο Δερτούζο  έναν έντιμο φίλο και δημοτικό σύμβουλο. 
Χρόνια τώρα με όραμα και αγάπη αποδεδειγμένα για τα κοινά του τόπου μας, που με εμπιστεύονται και με παροτρύνουν μάλιστα για λόγους που έχουν εκθέσει δημόσια να υποβάλω αίτηση για τον θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη του Δήμου μας.


Πρόκειται καταρχάς για έναν καινοτόμο θεσμό,  που αν και εφόσον λειτουργήσει ορθά, μπορεί θαρρώ να αποβεί εποικοδομητικός και ωφέλιμος τόσο για τους συνδημότες μας όσο και για τον Δήμο μας με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του. 

Είθισται όμως ένας γάμος να θέλει δύο για να γίνει και σίγουρα μόνο με συμβούλους από την αξιωματική αντιπολίτευση επίσημα μάλιστα εκτεθέντες υπέρ του προσώπου μου, δεν μπορώ να εκλεγώ πόσο μάλλον όταν απαιτείται ειδική-αυξημένη εκ του νόμου πλειοψηφία για την εκλογή του οργάνου.

Συνεπώς, θεωρώ απρόσφορη απόπειρα κάθε υποβολή αίτησης εκ μέρους μου, όσο και αν με παροτρύνουν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι, τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου και παραμένω πιστός  στα επαγγελματικά μου καθήκοντα χρόνια τώρα, αλλά και πανεπιστημιακά/ερευνητικά στην Πάντειο.

Οφείλω όμως να τους διαβεβαιώσω πως παραμένω πάντα παρών στα πολιτικά δρώμενα του νησιού μου, με σκοπό το συμφέρον του τόπου μου, που μεγάλωσα και ως επί το πλείστον δραστηριοποιούμαι, αν και εφόσον μου ζητηθεί...


*ο Αλέξανδρος Κριτσίκης είναι Δικηγόρος Διδάκτωρ Νομικής, Μεταδιδακτορικός ερευνητής