Ο τσαντάκιας της γειτονιά σας...


Όσο και να έχει μεγαλώσει το νησί μας, πάνω κάτω, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι γνωριζόμαστε φατσικά. Αυτό είναι ένα απ’ τα καλά αλλά και ταυτόχρονα κακά που συμβαίνουν στις μικρές κοινωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SALAMINA-PRESS, τελευταία στο νησί παρατηρείτε έξαρση του φαινομένου της «ελαφριάς» εγκληματικότητας. Όπου «ελαφριά» εγκληματικότητα σημαίνει, μικροκλοπές και αρπαγή τσαντών.

Το ευτράπελο της όλης υπόθεσης είναι ότι μερικοί απ’ αυτούς που επιχειρούν να κλέψουν μια τσάντα, είναι γνωστοί σε πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα την ώρα της κλοπής να αναγνωρίζονται αλλά και αυτοί με τη σειρά τους να αναγνωρίζουν τα θύματα τους.

Ακολουθούν κωμικοτραγικές σκηνές όπως «Συγνώμη θεία, δεν κατάλαβα ότι ήσουν εσύ!» ή «Άστη ρε είναι ξαδέρφη μου!» ή «Γιαννάκη παλιόπαιδο τι πας να κάνεις;» κ.λ.π απείρου κάλους.

Τα περισσότερα κλεφτρόνια είναι τοξικομανείς και γνωστοί στην κοινωνία αλλά και στην Αστυνομία της Σαλαμίνας, είναι οι δικοί μας γνωστοί άγνωστοι. «Και να τους πιάσεις σε δυο μέρες θα είναι έξω», λένε οι αστυνομικοί…

Το μοναδικό που μας σώζει δηλαδή είναι, είτε ο δράστης να είναι συγγενής μας, είτε να είναι απλά γνωστός μας…

ειδάλλως κλάφτα...

by Cyborg