Είσαι 18; Στο στρατό!

Ποιος το λέει αυτό; Ο Μειμαράκης, υπουργός εθνικής άμυνας που επανέφερε σε πασχαλιάτικες δηλώσεις του την πρόταση για στράτευση στα 18. Μια πρόταση-απειλή προς τους νέους που έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι μετά τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2007.
Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 είναι ένας τρόπος να κόψει η κυβέρνηση χιλιάδες παιδιά από τα πανεπιστήμια, αλλά και να τους αναγκάσει να αναζητήσουν, κάτω από την απειλή της ανεργίας μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση στον ίδιο το στρατό. Πρόκειται για το αποκορύφωμα μίας αλυσίδας επιθέσεων στο χώρο της Παιδείας με στόχο την επιβολή ακόμα μεγαλύτερων φραγμών τόσο στη δυνατότητα των νέων να μπουν αλλά και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο.
Επιπλέον στοχεύει να βγάλει τους φοιτητές από τα αμφιθέατρα και να τους ντύσει στο χακί, να διαλύσει τη συλλογικότητα του αγώνα για καλύτερη παιδεία και να τους βάλει στην απομόνωση της σκοπιάς και της πειθαρχίας του στρατού, με όλες τις πιέσεις που σημαίνει κάτι τέτοιο.
Tην ίδια στιγμή στην Τουρκία, η θητεία είναι λίγο μεγαλύτερη από την δικιά μας (12 μήνες), και για όσους σπουδάζουν 6 μήνες! Και αυτά με δεδομένο ότι στην Τουρκία, σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο άμυνάς της, το 42% των νέων δεν πάει στρατό. Η FYROM που κατά τα άλλα μας απειλεί και λένε ότι θέλει να πάρει και την Θεσ/νίκη, κατήργησε την θητεία, αλλά και τον συνοριακό στρατό!

Η νεολαία όμως στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιστρέψει το μέλλον που της ετοιμάζουν, αντιστρέφοντας και τα κυβερνητικά μέτρα:
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ 100, ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 18

by PROVO