Μπορείτε και εσείς...

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Δήμος Αθηναίων και 9 μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ υπέγραψαν μνημόνιο για τη σταδιακή αντικατάσταση των ρυπογόνων πλαστικών σακουλών από οικολογικές σακούλες.

Υπάρχουν τρία είδη οικολογικής σακούλας, βιοδιασπώμενη σακούλα με χρόνο ζωής 18-24 μήνες η οποία διανέμεται δωρεάν, σακούλα από άμυλο που στοιχίζει 7 λεπτά και τέλος η πιο ακριβή η οποία είναι πάνινη και πιο ανθεκτική με τιμή γύρω στα 3-4 ευρώ.

Το πρόγραμμα για όσους συμμετέχουν ξεκίνησε πιλοτικά τη Δευτέρα 14 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου οπότε θα ξεκινήσει η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου.

Κύριε Σοφρά και κύριε Τραυλέ πως σας φαίνεται αυτή η κίνηση του Δήμου Αθηναίων;

Μήπως πρέπει να παραδειγματιστούμε και να εφαρμόσουμε και εμείς αυτό το μέτρο; Ίσως είναι ευκαιρία μετά το μέτρο με τους κάδους ανακύκλωσης να πάμε ένα βήμα μπροστά. Άλλωστε πολλά σουπερμάρκετ του νησιού ανήκουν σ’ αυτές τις αλυσίδες.

Όπως μαθαίνουμε το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας και ο Δήμος Αμπελακίων δεν θα είναι από τους ουραγούς του προγράμματος.

Αν και κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να ελπίζουμε και απλά να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

by Cyborg