ΟΛΠ- ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Είναι σε όλους γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος της Κυνοσούρας και του παλιού λιμανιού του Αμπελακίου έχει παραχωρηθεί στον ΟΛΠ. Η παραχώρηση δεν είναι τωρινή και είχε γίνει με την λογική ενός ΟΛΠ να ανήκει στο δημόσιο. Το οποίο δεν θα προχωρούσε στην εκμετάλλευση του, γιατί θα ερχόταν αντιμέτωπο με τους κατοίκους του νησιού αλλά και με τους ίδιους τους φορείς του, αφού η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος. Η πώληση όμως του ΟΛΠ σε ιδιώτες δεν διασφαλίζει πλέον τους κατοίκους της περιοχής, αφού αντιμέτωπος τους δεν θα είναι ένα ‘’ευαίσθητο’’ ελληνικό δημόσιο, που υπό το πρίσμα του πολιτικού κόστους δεν θα αξιοποιούσε την περιοχή, αλλά ένα αδίστακτο ιδιωτικό κεφάλαιο (βασικός μνηστήρας του ΟΛΠ είναι η κινεζική Cosco)
Στην εφημερίδα 30 Ημέρες της Σαλαμίνας (http://www.30days-salamis.com/ ) δημοσιεύεται ένας χάρτης που δείχνει μελέτη εκμετάλλευσης του χώρου, με την δημιουργία ενός τεράστιου λιμενοβραχίονα από το ακρωτήριο Τρόπαια έως την νησίδα Αταλάντη για την κατασκευή εμπορευματικού σταθμού. Το σχέδιο είχε εκπονήσει παλαιότερα ο ΟΛΠ γνωρίζοντας βέβαια ότι η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος.


Τα σχέδια του Ο.Λ.Π. για τα Σελήνια και την Κυνοσούρα(κάντε κλικ γαι να δείτε την εικόνα).




Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο κοντόφθαλμες και ευκαιριακές είναι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των δημάρχων τους, που βλέπουν το δέντρο αλλά χάνουν το δάσος. Αν υλοποιηθούν τα σχέδια πώλησης και οι κινέζοι ιδιοκτήτες του εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα περιουσία του ΟΛΠ στην περιοχή της Κυνοσουρας, υπάρχει ο κίνδυνος το Αμπελάκι να μετατραπεί σε China town, και ταυτόχρονα μια από τις πιο ωραίες παραθεριστικές περιοχές του νησιού, τα Σελήνια, να υποβαθμιστούν πλήρως.