Παγκόσμια Ημέρα (Σαλαμίνιας) Γης.

Όπως διαβάζουμε απ’ τα σημερινά δελτία τύπου, σήμερα το πρωί και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε επιχείρηση καθαρισμού του πάρκου που βρίσκεται μπροστά από το Ωδείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκίνησε σήμερα, επιχείρηση καθαρισμού των πεύκων από τη βαμβακίαση, στο κεντρικό δάσος της Νέας Λέσβου.

Σε αντιδιαστολή ο Δήμος Σαλαμίνας μας ενημερώνει απ’ το site που διατηρεί για την εκδήλωση που διοργανώνουν μαζί με τη ΔΕΠΑΣ και τη τοπική Εκκλησία την Μεγάλη Πέμπτη με θέμα: « Η πορεία προς το Γολγοθά». Πρόκειται για αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προς τον τόπο του μαρτυρίου του. Η εκκίνηση θα γίνει στις 13.30 από την πλατεία Αλωνίων και θα ακολουθήσει ανάβαση στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

Θέλουμε από όλους που θα παρευρεθούν σ’ αυτή την εκδήλωση (επίσημους και απλούς πολίτες) κατά τη διάρκεια της ανάβαση τους στο λόφο του Προφήτη Ηλία να δουν προσεχτικά τη κατάσταση στην οποία έχει έρθει το Δάσος ,τα περισσότερα πεύκα είναι άρρωστα, και σε σχέση με άλλα χρόνια το δάσος έχει αραιώσει αφού τα πεύκα αβοήθητα ξεραίνονται. Εκτός αυτού δεν έχει γίνει ποτέ καμία κίνηση αναδάσωσης του συγκεκριμένου λόφου (εδώ δεν έχει γίνει στα καμένα, θα γίνει στα μη καμένα;)

Κύριε Δήμαρχε καλές οι εκδηλώσεις και οι φιέστες, αλλά αν χρησιμοποιείς ένα δάσος για αυτές, καλό είναι να το θυμάσαι όλο το χρόνο και όχι όποτε είναι να περάσουν από εκεί οι "επίσημοι'.

Κάντε κάτι, ο κόσμος θέλει να βοηθήσει,δώστε του την ευκαιρία!!!

Αν τελικά το θέαμα που θα δείτε δεν σας συγκινήσει μπορείτε να πάτε μια βόλτα στο Δάσος της Φανερωμένης, από εκεί και η φώτο:


Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Για το θέμα της Φανερωμένης αλλά και για τη κατάσταση που επικρατεί και στα άλλα δάση της Σαλαμίνας θα επανέλθω με άλλο post.

by Cyborg