ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ







Την Πέμπτη 17 Απρίλη ξεκίνησε για επίσκεψη στο Αφγανιστάν αντιπροσωπεία της βουλής, αποτελούμενη από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Μαζί τους στην ίδια πτήση θα είναι και 65 αξιωματικοί του ελληνικού στρατού που θα πάνε να αντικαταστήσουν συναδέλφους τους στην «Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν»

Πρόκειται για το ελληνικό στρατιωτικό τμήμα που συμμετέχει στη αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή κατοχή του Αφγανιστάν. Μια κατοχή εξίσου άγρια και αποτυχημένη με αυτή του Ιράκ, έστω κι αν έχει τη σφραγίδα του ΟΗΕ και την αγαστή συνεργασία της ΕΕ.


Το ελληνικό κράτος θέλει να κρύβει την έκταση της εμπλοκής του σ’ αυτή τη βρόμικη και αιματοβαμμένη κατοχή. Οι βουλευτές «μας», για παράδειγμα, υποτίθεται ότι θα επισκεφτούν και το ελληνικό στρατιωτικό νοσοκομείο «που βοηθάει τον ντόπιο πληθυσμό». Κανέναν πληθυσμό δεν βοηθάει, η πρόσβαση είναι αυστηρά περιορισμένη, στους στρατιώτες και αξιωματικούς των κατοχικών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους για κλιμάκωση της παρουσίας στο Αφγανιστάν. Αυτό ήταν ένα και από τα βασικά θέματα των παζαριών που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Η άλλη όψη της «εθνικά υπερήφανης στάσης» του Καραμανλή εκεί, είναι η παραπέρα εμπλοκή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Γι’ αυτό το λόγο, εργαζόμενοι και νεολαία έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη διεκδίκηση. Όχι μόνο να μην πάνε οι βουλευτές στο Αφγανιστάν, αλλά να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός από κει.