Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνος

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "Το μεν πνεύμα πρόθυμο... " λάβαμε απο το γραφείο τύπου του δήμου Σαλαμίνας το δελτίο τύπου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνος
Μία νέα εποχή για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο
Τη Δευτέρα 26 Μαΐου και ώρα 7.30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» του Δημαρχιακού Μεγάρου εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνας», που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης.
Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αλαΐσκας, ενώ ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Σαλαμίνας, κυρίου Σπυρίδωνα Σοφρά, σχετικά με τις δράσεις του Δήμου που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και που προγραμματίζονται στον τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.
Ακολούθησαν ομιλίες του κ. Φίλιππου Κυρκίτσου, Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, με θέμα την «Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Μαρίας Καμπούρη οποία παρουσίασε το πρόγραμμα και τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για το Δήμο Σαλαμίνας.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις με ειδικότερη θεματολογία, καθώς και η παρουσίαση του κάδου κομποστοποίησης.
Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης διοργάνωση ημερίδων και παρουσιάσεων, δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης κήπου, συνεχή υποστήριξη των πολιτών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δημιουργία και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου – αφίσας και ηλεκτρονικού περιοδικού και συμμετοχή σε δράσεις του δήμου.
Στόχοι του προγράμματος «Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνος» είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών της Σαλαμίνας πάνω σε θέματα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και κομποστοποίησης, η μείωση των απορριμμάτων, η ανάδειξη των ευκαιριών απασχόλησης που προκύπτουν απ’ αυτό καθώς και το επιπρόσθετο όφελος της παραγωγής του δικού τους λιπάσματος απ’ όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Από το Γραφείο τύπου


Εμεις ως salamina-press θα υποστηρίξουμε ενέργα καθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντολογικής αφύπνισης των συμπολιτών μας, και ευχόμαστε στην επόμενη εκδήλωση η συμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη.