Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στον μώλο Καματερού στα Αμπελάκια Σαλαμίνας από τη Νομαρχία Πειραιά

Χωρίς καμία καθυστέρηση ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες η Νομαρχία Πειραιά τις εργασίες αποκατάστασης του μώλου Καματερού στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, συνολικού ύψους 280.400 €.
Ακριανό τμήμα του μώλου μήκους 5 μέτρων και πλάτους 12, είχε καταρρεύσει πριν από ένα χρόνο περίπου (νύχτα 7ης προς 8η Μαρτίου 2007), προξενώντας μεγάλα προβλήματα στην καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με το λιμάνι του Πειραιά και του Περάματος, αλλά και στους επαγγελματίες αλιείς.
Ο μώλος παραδόθηκε για χρήση πριν από λίγες ημέρες και έναν σχεδόν μήνα προτού λήξει η συμβατική προθεσμία παράδοσης του, με το συνολικό κόστος των εργασιών να ανέρχεται στις 218.400 €, χρηματοδοτούμενο από ίδια έσοδα της Νομαρχίας Πειραιά.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν :
· Καθαίρεση του μώλου σε μήκος 12 μέτρων καθώς και του οικίσκου αναμονής των επιβατών ο οποίος είχε καταρρεύσει κατά το ήμισυ
· Επανακατασκευή του τμήματος του μώλου με τεχνητούς ογκόλιθους και του οικίσκου αναμονής
· Αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού με παράλληλη αντικατάσταση των 6 στύλων φωτισμού οι οποίοι είχαν διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό
· Εκσκαφή της λιμενολεκάνης μέχρι βάθους 3 μέτρων ώστε να γίνεται άνετα η κίνηση όλων των σκαφών και ιδιαίτερα αυτών που εξυπηρετούν τη γραμμή Παλούκια - Καματερό - Πέραμα
Στον μώλο πραγματοποιήθηκαν και περαιτέρω εργασίες αποκατάστασης, καθώς κατά τις εργασίες που πραγματοποιούνταν διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικότητας σε τμήμα του που δεν είχε καταρρεύσει. Η σχετική δαπάνη ανήλθε στις 62.000 €, με χρηματοδότηση προερχόμενη και αυτή από τα ίδια έσοδα της Νομαρχίας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά αγωνιζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Σε αντίθεση με την Πολιτεία που αδιαφόρησε χαρακτηριστικά, εμείς, ξεπερνώντας τις τυπικές μας αρμοδιότητες και παρά τα περιορισμένα οικονομικά μας, ανταποκριθήκαμε άμεσα και σήμερα είμαστε ικανοποιημένοι που ένα σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους της Σαλαμίνας αποκαταστάθηκε με αμεσότητα, αρτιότητα και χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή».

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ