Αθέτηση δέσμευσης του ΟΛΠ

Σε ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΝ Π. Λαφαζάνης κατηγορεί την ΟΛΠ ΑΕ για αθέτηση της συμφωνίας για την παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου της χρήσης υπαίθριου χώρου 5.000 τ.μ. στην περιοχή πρώην ΟΔΔΥ (δίπλα στο πολυκατάστημα Σκλαβενίτη) για την κατασκευή και διαχείριση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ. και με συντελεστή δόμησης 0,5. Το χρονικό διάστημα της παραχώρησης έφθανε τα 20 χρόνια και το συμβολικό αντάλλαγμα της παραχώρησης οριζόταν σε 1000 ευρώ το χρόνο. Μετα την τραγική καθυστέρηση που υπήρξε στην υλοποίηση του έργου, έρχεται σήμερα η ΟΛΠ ΑΕ και υπαναχωρεί στην αρχική απόφαση της παραχώρησης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί ή να παραπεμφθεί στις καλένδες η υπόθεση του Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι.
Βλέπουμε λοιπόν οτι οι κερδοσκοπικές βλέψεις του ΟΛΠ και οι επιδιώξεις των επίδοξων πολυεθνικών εταιρειών-αγοραστών του ΟΛΠ, τίθενται πάνω από τα συμφέροντα ακόμα και την υγεία των πολιτών του Κερατσινίου και των γύρω Δήμων.
Επαληθεύονται λοιπόν οι Κασσάνδρες που αντιδρούσαν στην παραχώρηση του ΟΛΠ αφου εκτός απο την παραχώρηση άλλης μιας κερδοφόρας επιχείρησης προκύπτουν σημαντικα ζητήματα που αφορούν τους δήμους των γύρω περιοχών. Σε ότι μας αφορά θα πρέπει ο δήμος Αμπελακίων να ενεργοποιηθεί, ωστε να εξασφαλίσει τις περιοχές του νησιού που είχαν δωθεί στον ΟΛΠ και να μην μείνει μόνο σε υποσχέσεις οι προφορικές δεσμεύσεις τις οποίες το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θα αναγνωρίσει