ΖΩΗ ΞΑΝΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Από την παραλία της Ελευσίνας ξεκίνησε την Πέμπτη (19/6) μια πολυήμερη γιορτή ζωής, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 15 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ «Νόστος» και πραγματοποιούνται με την οικονομική στήριξη της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια».

Τα νέα παιδιά μετέτρεψαν την παραλία σε ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά 3x3, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 10 ομάδες μελών των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και αθλητών των συλλόγων της περιοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν θεατρικό αυτοσχεδιασμό της θεατρικής ομάδας του «Εξάντα».
Η διοργάνωση άνοιξε το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει συνολικά πέντε ημέρες και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Περιλαμβάνει ποδοσφαιρικούς αγώνες, ποδηλατοδρομίες, μουσικές, χορευτικές, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στη Σαλαμίνα, στο Κερατσίνι, στο Πασαλιμάνι και στο Πέραμα.

Όλα τα παιδιά του «Εξάντα» και του «Νόστου», που συμμετέχουν, δίνουν με δημιουργικό τρόπο ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής, υποστηρίζοντας στην πράξη το σύνθημα «Ζωή ξανά».

Η ενίσχυση του φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών αποτελεί μέρος του πολυετούς κοινωνικού έργου, που υλοποιούν τα Ελληνικά Πετρέλαια στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.