Η Α. Παπαρήγα στη Σαλαμίνα.

Η Α. Παπαρήγα επισκέφτηκε σήμερα το πρόγραμμα απεξάρτησης ΝΟΣΤΟΣ στη Σαλαμίνα και έκανε τις παρακάτω δηλώσεις :

Την ριζική αντίθεσή της στο εθνικό σχέδιο δράσης, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για τα ναρκωτικά, επειδή "ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη", διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη σημερινή επίσκεψή της στο πρόγραμμα απεξάρτησης "Νόστος" στη Σαλαμίνα.
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «η χρήση ναρκωτικών δεν προέρχεται ούτε από ασθένεια του μυαλού, ούτε από ασθένεια του σώματος, ούτε βρίσκεται στο DNA του χρήστη. Είναι κοινωνικό πρόβλημα, πριν απ’ όλα, και εκφράζει την ανάγκη των νέων να ξεφύγουν από την ανασφάλεια, την ανεργία, την κακή πολιτιστική και πολιτική ατμόσφαιρα, που υπάρχει. Εκφράζει την αναζήτηση για έναν άλλο δρόμο, μόνο που η διέξοδος, δυστυχώς, βρίσκεται κοντά στον έμπορο, που παίζει αυτόν τον αρνητικό ρόλο στην εξέλιξη των ανθρώπων".
Επίσης, η Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή της με την χρήση της μεθαδόνης, ως υποκατάστατου, επειδή, όπως είπε, στην πραγματικότητα, "δεν σταματάει η ουσία της εξάρτησης, πολύ περισσότερο που επιστήμονες αναφέρουν ότι η ίδια η μεθαδόνη, πέρα από τη ψυχολογική και ψυχική εξάρτηση, φέρνει προβλήματα στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, έως και θανάτους στις χώρες που έχει γίνει ευρεία χρήση".
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το κόμμα της υποστηρίζει την ενίσχυση πάνω απ’ όλα των θεραπευτικών κοινοτήτων και ζήτησε να υπάρξουν θεραπευτικές κοινότητες παντού, όπως και κέντρα πρόληψης ολοκληρωμένα, με το πρόγραμμα επανένταξης, σε κάθε νομό τουλάχιστον.