Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. μας εξαπατά! Ποιες θάλασσες είναι καθαρές?

Μέχρι τώρα ήμαστε όλοι ήσυχοι και ευχαριστημένοι, σίγουροι ότι κολυμπάμε σε παραλίες καθαρές, αφού το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε είχε ανακοινώσει τις μετρήσεις του για τα νερά στο νησί μας και όλα ήταν απολύτως εντάξει. Η δημοτική πλαζ Ζέφυρος στο Αιάντειο είχε μάλιστα και γαλάζια σημαία! Εμείς όμως διατηρούσαμε τις αμφιβολίες μας και το ψάχναμε το θέμα. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. έκανε δειγματοληψία σε δέκα περιοχές στη Σαλαμίνα πριν από μία εβδομάδα και διαπίστωσε πως οι πέντε είναι ακατάλληλες για κολύμβηση. Πρόκειται για την Κακή Βίγλα, το Αιάντειο (!), την Ψιλή Άμμο, τα Βασιλικά, καθώς και την περιοχή πριν από τη Φανερωμένη.
Τα δείγματα βρέθηκαν μολυσμένα με κολοβακτηρίδια δέκα φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο !!! (250 στα 100 ml) Συνιστά μάλιστα την απαγόρευση της κολύμβησης στις παραπάνω περιοχές. Αντίθετα το υπουργείο είχε βρει τα κολοβακτηρίδια κάτω από 30...
Έχουμε την εντύπωση πως κάποιος μας κοροϊδεύει και μάλλον δεν πρόκειται για το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών το οποίο δρα ανεξάρτητα από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν ένα υπουργείο να εξαπατά τους πολίτες, εκθέτοντας μάλιστα την υγεία τους σε κίνδυνο. Επειδή γνωρίζουμε πως αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αναρωτιόμαστε αν ο φόβος μήπως πληγεί η οικονομία των τοπικών κοινωνιών, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει το υπουργείο και τους δήμους σε κοινή στρατηγική απόκρυψης της αλήθειας. Αλλιώς δε μπορούμε να εξηγήσουμε το "θάψιμο" της έρευνας του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. από το δήμο Σαλαμίνας. Εκτός και αν δεν τη γνώριζε... Δεν όφειλε όμως να γνωρίζει? Πιστεύουμε πως οι δημότες της Σαλαμίνας δικαιούνται μια ειλικρινή απάντηση από τους αρμόδιους και όχι ένα χάιδεμα στ΄αυτιά από αυτά που μας έχουν συνηθίσει . Η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας, δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι !!!

Για το δελτίο τύπου του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. πατήστε εδώ. (Δελτίο Τύπου 437/20-06-2008 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ )

από το ΛΕΜΟΝΙ