Με αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος-Σαλαμίνας, απειλεί ο Δήμαρχος Περάματος!

Σε ανοιχτή επιστολή-ανακοίνωση προέβη ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας, προαναγγέλλοντας για τις αρχές Σεπτέμβρη, νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων με επ' αόριστο αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος και των δρόμων της πόλης.Ο Δήμος επιθυμεί την οικονομική του εξυγίανση και μεταξύ άλλων διεκδικεί:

α) Νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Περάματος στο Πορθμείο Περάματος - Σαλαμίνας ή εναλλακτικά την είσπραξη τέλους υπέρ του Δήμου Περάματος από το ήδη επιβληθέν τέλος που εισπράττει ο ΟΛΠ
β) Άμεση καταβολή στο Δήμο Περάματος του ποσού των 1.210.000 ευρώ που οφείλει ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.
γ) Άμεση καταβολή στο Δήμο Περάματος από τον Ο.Λ.Π. του συνόλου των οφειλών του από αντιρρυπαντικά τέλη ποσού 8.966.463 ευρώ καθώς και 10.337.088 ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, για τα έτη 2001 - 2007, που ποτέ δεν έχει αποδώσει.
δ)Άμεση έκτακτη γενναία επιχορήγηση του Δήμου Περάματος, προερχόμενη τόσο από τους παρακρατηθέντες φόρους (1.450.000,00ευρώ για το Δήμο Περάματος) της Τ.Α. που δεν έχουν αποδοθεί στους Δήμους όσο και από έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού.
ε) Αύξηση της τακτικής μηνιαίας επιχορήγησης του Δήμου Περάματος.
στ)Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τη δανειοληπτική ικανότητα του Δήμου Περάματος, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τακτοποίηση των οφειλών μας σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Οργανισμούς.