Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκρηξη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 μμ σε δεξαμενόπλοιο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, την οποία έθεσαν υπό έλεγχο 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες έκαναν το έργο της καταπολέμησης της πυρκαγιάς πολύ δύσκολο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο –το οποίο μετέφερε υγραέριο- υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται έως και πέντε εγκλωβισμένοι.
Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο Θριάσειο νοσοκομείο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δύο από τους τραυματίες φέρουν ελαφρά εγκαύματα και ένα έχει υποστεί κάταγμα.
Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι εργάτες που εκτελούσαν εργασίες στο πλοίο την ώρα της έκρηξης.

Λίγο μετά τις 9, ανασύρθηκε νεκρός ένας από τους επτά αγνοούμενους εργάτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου "Φρένσιπ Γκας" μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από το απόγευμα, ωστόσο λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν και της κλίσης που έχει πάρει το πλοίο, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να κατέβουν στα αμπάρια, ώστε να δουν αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.
Στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονται συγγενείς των αγνοουμένων, οι οποίοι περιμένουν κάποιο σημάδι ζωής από τους ανθρώπους τους.