Έτοιμοι για το πρόστιμο;

Με πρόστιμα-μαμούθ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλείται η χώρα μας για κάθε ημέρα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι χωματερές της, άμα τη ενάρξει του 2009. Το ποσό που έχει ανακοινωθεί αγγίζει τα 34.000 ευρώ ανά χωματερή, για περίπου 2.000 παράνομους σκουπιδότοπους που βρίσκονται μέχρι και σήμερα σε λειτουργία.
Το γνωρίζετε αυτό κύριε Δήμαρχε ή σας διαφεύγει? Η χωματερή από την οποία ξεκίνησε η σημερινή φωτιά - η δεύτερη φέτος- ασφαλώς και δεν είναι νόμιμη. Οι δικαιολογίες για τη δημιουργία και τη χρήση της είναι πολλές, δεν αντέχουν όμως σε σοβαρή κριτική. Χρησιμεύουν μόνο για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δεν πρόκειται να πείσουν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο έχει ήδη τιμωρήσει την Ελλάδα για τη χωματερή του Κουρουπητού στα Χανιά. Αφού λοιπόν δεν καταλαβαίνουμε μόνοι μας τη ζημιά που προκαλούμε στον τόπο μας με τέτοιου είδους πρακτικές, ας τη συνειδητοποιήσουμε πληρώνοντάς τη σε χρήμα, μια και φαίνεται πως μόνο τη γλώσσα του καταλαβαίνουμε.

Νομίζω ότι είναι περιττό να αναφερθώ στις τεράστιες ευθύνες του Δήμου για τη σημερινή πυρκαγιά και ως πολίτης απαιτώ το οριστικό κλείσιμο της παράνομης χωματερής που απειλεί και την υγεία μας, αλλά και το πολύτιμο, όσο και πολύπαθο φυσικό μας περιβάλλον. Αλλιώς η ...Ευρώπη να βάλει το χέρι της!

από το ΛΕΜΟΝΙ