Απεντομώσεις - Υπαλληλοκτονίες.

Σε ένα ριζοσπαστικό μέτρο κατέφυγε ο Δήμος Σαλαμίνας για να αποσυμφορήσει το Δημαρχιακό Μέγαρο από την πληθώρα υπαλλήλων που εργάζονται εκεί.
Τους ...ψέκασε με εντομοκτόνο !!!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 14 Αυγούστου ειδικό συνεργείο είχε αναλάβει να κάνει στο Δημαρχείο απεντόμωση-μυοκτονία και είχε ζητήσει να εκκενωθεί το κτίριο στις 1.00 μ.μ.. Ο ένας αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι θα σχολάσουν νωρίτερα, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο άλλος όταν το έμαθε εξοργίσθηκε με την ...πρωτοβουλία αυτή, επειδή θεώρησε ότι παραγκωνίσθηκε στη λήψη της απόφασης! Έδωσε λοιπόν εντολή να μη φύγει κανείς, όπερ και εγένετο. Μετά από λίγο οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι το σύστημα εξαερισμού διοχέτευε στους χώρους εργασίας ...εντομοκτόνο. Τί συνέβη? Ο ψεκασμός είχε ξεκινήσει από το υπόγειο, όπου όμως βρίσκεται η μονάδα εξαερισμού. Μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε, καθώς κανείς δε γνώριζε τί συμβαίνει, το συνεργείο αντελήφθη ότι όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονταν στις θέσεις τους, πάρα τις αντίθετες οδηγίες που είχαν δοθεί στους επικεφαλής του Δήμου. Έσπευσαν να τους απομακρύνουν γρήγορα, λέγοντάς τους μάλιστα πως πρέπει να μην χρησιμοποιήσουν τα ποτήρια τους, όταν πάνε στη δουλειά τους τέσσερις(!) μέρες αργότερα, γιατί τα χημικά που χρησιμοποιούν είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως αρκετοί έφυγαν με ενοχλήσεις στο λαιμό,εξαιτίας της εισπνοής των επικίνδυνων εντομοκτόνων.
Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατό, για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός ενός "πολιτικού", να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία δεκάδων υπαλλήλων. Το όνομα του μας είναι γνωστό, θεωρούμε όμως πως είναι συλλογική η ευθύνη και ανήκει τόσο στο Δήμαρχο, όσο και στους Αντιδημάρχους, μια και όλοι τους επέδειξαν εντυπωσιακή αδιαφορία για το προσωπικό με το οποίο συνεργάζονται καθημερινά. Εκτός κι αν ήθελαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας...

από το ΛΕΜΟΝΙ