Χρησμό Πυθίας θύμισε η απάντηση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά

κ. ΦΑΝΙΔΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ): Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, είχατε επισκεφτεί το Κερατσίνι στο πλαίσιο τότε της προεκλογικής σας εκστρατείας.
Εκεί είχατε προχωρήσει σε μία σειρά προγραμματικών εξαγγελιών για έργα που θα πραγματοποιούνταν σε περιοχές του ευρύτερου Πειραιά. Κάνατε λόγο μεταξύ άλλων για αναπλάσεις, υπερτοπικά πάρκα με αθλητικές υποδομές, για απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από το Πέραμα, ένα αίτημα πολλών ετών από τους κατοίκους, για αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, για κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι και για πολλά άλλα.
Πρέπει να σας πω ότι επειδή παρακολουθώ το ρεπορτάζ, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει.
Ίσως το μόνο το οποίο έγινε και είναι πολύ σημαντικό βέβαια, είναι κάτι το οποίο εξελίσσεται σαν τη χελώνα, η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στη Σαλαμίνα, κάτι μάλιστα το οποίο προχωρά μετά από τη δική σας πρωθυπουργική παρέμβαση.
Το ερώτημα λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, είναι γιατί δεν μπορέσατε να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε για την ανάπτυξη του ευρύτερου Πειραιά, περιοχή μάλιστα στην οποία και εσείς ο ίδιος ήσασταν υποψήφιος βουλευτής;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι δεσμεύσεις ισχύουν. Τώρα, μην περιμένετε όλα να έχουν υλοποιηθεί, όπως είπατε κι εσείς, στους 11 μήνες που έχουν περάσει από την τελευταία επίσκεψη στην περιοχή. Και βεβαίως, αν θέλετε, να τα πούμε πιο αναλυτικά στην επόμενη επίσκεψη εκεί.
Θέλω να επισημάνω όμως, με την ευκαιρία που μου δίνετε ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση που πραγματοποιείται τώρα που μιλάμε, σε σχέση με τον εμπορευματικό σταθμό στον Πειραιά είμαι σίγουρος ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Όπως καταλάβατε τώρα που θα έρθουν οι Κινέζοι της Cosco στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά
μπορεί και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού