Κρούσμα φυματίωσης στο Φ/Γ ?RAKWON 2?,σημαίας Β.Κορέας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενημερώθηκε τηλεφωνικά, απογευματινές ώρες χθες, από τη Νομαρχία Πειραιά για νοσηλεία αλλοδαπού ναυτικού, σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά, με ενεργό φυματίωση, ο οποίος υπηρετούσε στο υπό Κορεατική σημαίας Φ/Γ πλοίο ?RAKWON-2?, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη ράδα Κερατσινίου.
Άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, έθεσε σε αποκλεισμό (καραντίνα) το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 33 μέλη πληρώματος, προκειμένου εξεταστούν από ιατρούς.
Ύστερα από άμεση ενεργοποίηση και συνεργασία Υγειονομικών Υπηρεσιών Νομαρχίας Πειραιά, του ΚΕΠΙΧ Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ, μετέβησαν στο παραπάνω πλοίο κλιμάκιο ιατρών, το οποίο διέγνωσε συμπτώματα της εν λόγω νόσου στα υπόλοιπα 33 μέλη πληρώματος, τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν, με μέριμνα των ανωτέρω Υπηρεσιών και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, με όλα τα προβλεπόμενα μέσα και απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Το παραπάνω Φ/Γ πλοίο είχε καταπλεύσει την 24/01/2008, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, προερχόμενο από Αίγυπτο, κενό φορτίου, για επισκευή.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου ενώ πλησίον του βρίσκεται πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και έχει τεθεί σε επιφυλακή και το VTS Κ.Λ.Π. προκειμένου παρακολουθεί κινήσεις του εν λόγω πλοίου.