Η επιτροπή αγώνα για το λατομείο στη θέση Γούβα-Μπατσί έστειλε επιστολή πρός όλους τους δημοτικούς συμβούλους μετά την άρνηση του Δημάρχου......

Στις 19/10/08 η επιτροπή αγώνα για το λατομείο που λειτουργεί στη θέση Γούβα-Μπατσί πραγματοποίησε λαϊκή συγκέντρωση στην οποία προσκλήθηκαν όλα τα κόμματα του νησιού , οι δήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων, οι τοπικοί βουλευτές, ο νομάρχης, νομαρχιακοί σύμβουλοι, μαζικοί φορείς και ο τοπικός τύπος.

Από την εισήγηση της επιτροπής και τις τοποθετήσεις των συμπολιτών μας διαπιστώθηκε ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία του συγκεκριμένου λατομείου , αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα για το περιβάλλον του τόπου μας και την ποιότητα της ζωής μας. Στο τέλος της συγκέντρωσης αυτής εγκρίθηκε ψήφισμα και πάρθηκε απόφαση ,να επιδοθεί στις αρμόδιες αρχές από την επιτροπή που εκλέχτηκε.

Η επιτροπή στις 29/10/08 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σοφρά και του ζήτησε να τεθεί επικεφαλής της ομάδας επίδοσης του ψηφίσματος και να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος απάντησε αρνητικά στα αιτήματά μας και πλέον η πολιτική πρωτοβουλία ανήκει σε εσάς, όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Σας καλούμε, να προτείνετε προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του λατομείου και με απόφασή σας να απαιτήσετε από τις αρμόδιες αρχές τη διατήρηση του τοπικού του χαρακτήρα, όπως εκφράστηκε με το ψήφισμα της συγκέντρωσης των Σαλαμινίων που οργανώσαμε.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ