Η πρακτική της κομποστοποίησης και η αναπτυσσόμενη «πράσινη» οικονομία.

Το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο δήμο με τίτλο «Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση στο Δήμο Σαλαμίνας». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Για την παρουσίαση της πρακτικής της κομποστοποίησης και με την αφορμή της

εφαρμογής της κομποστοποίησης σε πιλοτικό επίπεδο, οργανώνεται ανοικτή

εκδήλωση την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Δημήτρη

Μπόγρη του Δημαρχιακού Μεγάρου. Η εκδήλωση, επιπλέον, θα αποτελέσει

ευκαιρία για την παρουσίαση του θέματος της αναπτυσσόμενης «πράσινης»

οικονομίας, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα αυτό.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, κύριος Σοφράς, και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον κύριο Γιώργο Παυλικάκη, Δρ. Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δ.Ε. Δ’ Αθήνας και μέλος Δ.Σ. του Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, αλλά και από την κυρία Κάτια Λαζαρίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον πρόεδρο της οργάνωσης και Δρ. Περιβαλλοντολογίας, Φίλιππο Κυρκίτσο και την υπεύθυνη του προγράμματος και βιολόγο – περιβαλλοντολόγο, Μαρία Καμπούρη.

Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα δοθεί η ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σε όλους τους ομιλητές και να λάβουν πρακτικές συμβουλές σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα είναι πολύτιμη.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες ή συμμετοχές επικοινωνήστε με τη Μαρία Καμπούρη maria @ ecorec . gr ή τη Σταυρούλα Παπαθεοχάρη stavroula @ ecorec . gr ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 210-8224481.