ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ .

ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΕΝΑΝΠ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό ΥΕΝΑΝΠ, Πάνο Καμμένο, τους Βουλευτές της Β’ Πειραιά, το Δήμαρχο Σαλαμίνας, τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γεώργιο Καρατζαφέρη και τον εκδότη της «ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ» Μιχάλη Χάνδακα, η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Πειραιά, Δήμητρα Αράπογλου επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της επίσπευσης των έργων αποκατάστασης της προβλήτας, στη Φανερωμένη της Σαλαμίνας.

Μετά τη συζήτηση στη Βουλή, στο πλαίσιο των Επίκαιρων Ερωτήσεων, τον Ιούνιο, η Βουλευτής είχε αποσπάσει τη δέσμευση του Υφυπουργού για την άμεση αποκατάσταση της προβλήτας, ώστε να πραγματοποιείται με ασφάλεια η μετάβαση των επιβατών και η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη Σαλαμίνα στη Νέα Πέραμο. Η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός της προβλήτας της Φανερωμένης θα διευκολύνει τη σύνδεση της Σαλαμίνας με την Αττική και την ταχύτερη πρόσβαση των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας, μέσω της Αττικής Οδού.

Η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και ο Υφυπουργός συναντήθηκαν στη Φανερωμένη Σαλαμίνας την Τετάρτη 9 Ιουλίου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας, ο Λιμενάρχης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Πλοιοκτητών και άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε, ενώπιον όλων, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης έως το τέλος Οκτωβρίου και ζήτησε τη συνδρομή των τοπικών παραγόντων και των άμεσα ενδιαφερομένων στην προσπάθεια αυτή.

Παρά τις υποσχέσεις και τις έντονες πιέσεις της Δήμητρας Αράπογλου, κανένα έργο αποκατάστασης ή εκβάθυνσης της προβλήτας δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η Δήμητρα Αράπογλου αφού ενημερώθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για το καινούργιο κρηπίδωμα, η οποία είναι έτοιμη και θα σταλεί στο Υπουργείο τον επόμενο μήνα, ζήτησε με επιστολή της από τον Υφυπουργό να προχωρήσει στην κατ’ εξαίρεση έγκριση της μελέτης, την εξομοίωση της προβλήτας με χερσαία ζώνη λιμένος και την υλοποίηση της υπόσχεσης του για επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να παραδοθεί επιτέλους η προβλήτα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη του νησιού.