Δημοτικό συμβούλιο νέων Σαλαμίνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Το δημοτικό συμβούλιο νέων Σαλαμίνας, μετά από συνεδρίαση του, κατέληξε στο παρακάτω πρόγραμμα δράσης που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Το πρόγραμμα δράσης που χωρίζεται όπως θα δείτε σε τρεις πυλώνες-παιδεία, αθλητισμός-πολιτισμός, εργασία-καταρτίστηκε ύστερα από ώριμη σκέψη και σύμφωνα με τις ανάγκες των νέων του τόπου μας! Περιμένουμε τις απόψεις σας και οπωσδήποτε όλες οι ιδέες σας για τον εμπλουτισμό του είναι καλοδεχούμενες!

ΠΑΙΔΕΙΑ


1. Διανομή ερωτηματολογίων στους μαθητές, ώστε να μας υποδείξουν οι ίδιοι ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
2. Διενέγεια ειδικών εκδηλώσεων για θέματα ειδικά (.χ ναρκωτικά, AIDS) που χρειάζονται τη συνδρομή και την επιστημονική ανάλυση ειδικών ή ζητήματα με ευρύτερες διαστάσεις στον κοινωνικό χώρο (πχ. εργασία).

3. Ημέρες δράσης. Σε διάφορες διεθνείς - και όχι μόνο - ημέρες μπορούμε να διοργανώνουμε ημερήσιες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των νέων σε θέματα σχετικά με την παιδεία π.χ Ημέρα περιβάλλοντος, Ημέρα της Ευρώπης.

4. Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας για την Παιδεία όπου θα παρέχονται πληροφορίες για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

5. Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής. Σ’ αυτήν την τηλεφωνική γραμμή θα μπορούν να απευθύνονται μαθητές, φοιτητές και νέοι, απ’ όπου θα αντλούν πληροφορίες για τα δικαιώματα τους στις διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά και θα αναζητούν στοιχεία επαγγελματικού προσανατολισμού.

6. Διοργάνωση πολιτικών εκδηλώσεων, θεματικών ημερίδων και σεμιναρίων με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και αρχών με σκοπό την άμεση σύνδεση με τους νέους της περιφέρειας και την έμφαση στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.


ΕΡΓΑΣΙΑ

1. Οργάνωση ημερίδων επιμόρφωσης, σεμιναρίων και συνεδρίων επάνω σε εργασιακά θέματα, αλλά και τρόποι αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων που άπτονται αυτών.
2. Επίσης, για την καταγραφή και προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τόσο των εργαζόμενων όσο και των άνεργων νέων, είναι πολύ χρήσιμη η σύνταξη και διάθεση ερωτηματολογίων.

3. Προτείνεται η δημιουργία ιστοσελίδας, στην οποία θα διατίθενται πληροφορίες σχετικά με όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους άνεργους νέους (π.χ. εργατική νομοθεσία, Σ.Σ.Ε., ασφαλιστικά θέματα, προγράμματα κατάρτισης ανέργων κτλ.).

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1. Κατασκευή Ανοικτού Δημοτικού κολυμβητηρίου Σαλαμίνας.

2. Δημιουργία ενός χώρου που θα ονομάζεται το «Στέκι για τη Νεολαία» και θα αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο ψυχαγωγίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

3. Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

4. Οργάνωση μουσικών και χορευτικών φεστιβάλ.

5. Δημιουργία «Δημοτικής αθλητικής ακαδημίας» που θα περιλαμβάνει:

  • Συνεχή παρακολούθηση αθλητών από μικρές ηλικίες
  • Κάλυψη εξόδων (ένδυσης, υπόδησης, ιατρική παρακολούθηση)
  • Εγκαταστάσεις οι οποίες θα προϋποθέτουν την παραμονή των αθλητών στην ακαδημία π.χ. στάδια, γυμναστήρια κτλ.
  • Εξειδικευμένοι καθηγητές οι οποίοι θα διδάσκουν σε ειδικά σεμινάρια

6. Θεσμοθέτηση κατασκήνωσης για τα παιδιά Λυκείου.