Αποτελέσματα των Χημικών Υπηρεσιών του Κράτους για ακατάλληλες γαρίδες ... κατόπιν εορτής!

Το τεράστιο ζήτημα της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει τον πολίτη - καταναλωτή από διατροφικούς κινδύνους επαναφέρουν στο προσκήνιο δειγματοληψίες νωπών γαρίδων, που έλαβε η Νομαρχία Πειραιά από την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Στις γαρίδες ανιχνεύθηκαν ολικά θειώδη σε ποσοστά υπερβολικά υψηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο, τα αποτελέσματα όμως από το Γενικό Χημείο του Κράτους εκδόθηκαν και απεστάλησαν στη Νομαρχία Πειραιά μετά την παρέλευση ενός και πλέον μηνός από τη λήψη των δειγμάτων.

Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι η ποσότητα που αντιστοιχεί στα παραπάνω 5 δείγματα (εκτιμάται σε πάνω από 5 τόνους) να έχει ήδη περάσει στην κατανάλωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 10 Νοεμβρίου 2008 οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργούν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας έλαβαν δείγματα νωπής εγχώριας γαρίδας από 5 αλιευτικά σκάφη στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Στις 17-12-2008, μετά από έναν και πλέον μήνα, η Α΄ Χημική Υπηρεσία Πειραιά ενημέρωσε τη Νομαρχία Πειραιά ότι όλα τα δείγματα κρίθηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ - ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ, καθώς διαπιστώθηκε ότι περιείχαν την ουσία θειώδες νάτριο σε ποσοστά από 577,5 έως και 1261 %, πάνω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο που θέτει η κείμενη νομοθεσία.

διαβάστε περισσότερα εδώ.