ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο Αίας Σαλαμίνας είναι ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα τη Σαλαμίνα.
Ιδρύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1931. Τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το λευκό. Σύμβολο της ομάδας είναι ο ήρωας της μυθολογίας Αίας ο Τελαμώνιος.
Η καλύτερη εποχή της ομάδα ήταν από την περίοδο 1959 - 1960 έως την αγωνιστική περίοδο 1972-1973 κατά τις οποίες αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
Το 1967 κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 2-3 σε μια ιστορική νίκη.
Στις 13/7/1973 ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Νίκος Γουλανδρής, η ΓΓΑ και ο Δήμος Σαλαμίνας διοργάνωσαν φιλική αναμέτρηση, του Άγιαξ (Αίαντα) του Άμστερνταμ και του Αίαντα Σαλαμίνας, στην οποία ο τότε παγκόσμιος πρωταθλητής Άγιαξ, που ήρθε στη Σαλαμίνα και αγωνίστηκε με όλα τα αστέρια του, νίκησε με 2-0.

Την αγωνιστική περίοδο 1984-1985 αγωνίσθηκε στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 μετά από αγώνες κατατάξεως ο Αίας ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής και αγωνίσθηκε στο Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Την αγωνιστική περίοδο 2001-2002 αγωνίσθηκε στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Πειραιά όπου ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής.

Τη σεζόν 2006-2007 ο Αίαντας κέρδισε τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.


ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

Στην απόφαση να αλλάξει την ονομασία του συλλόγου προχώρησε η διοίκηση του Αίαντα Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα πρόθεση της διοίκησης είναι να μετονομαστεί η ομάδα σε ΠΑΕ Περαμαικός και να μεταφερθεί η έδρα στο Πέραμα.
Οι ιθύνοντες της ομάδας της Σαλαμίνας μετά από συνεχείς επαφές που είχαν με τους αντίστοιχους του Περαμαικού αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο συλλόγων το προσεχές καλοκαίρι. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Αίαντας να παραμείνει στη κατηγορία.
Ήδη συγκεντρώθηκαν τα έγγραφα που θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο για την αλλαγή της ονομασίας της ομάδας και της έδρας.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ