ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Σαλαμίνα 14/01/2009

Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς άρχισαν πάλι να εκτελούνται τα έργα της αποχέτευσης στο Δήμο Σαλαμίνας.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατά το μεγαλύτερο μέρος (κατά 95%) στον ανατολικό τομέα της πόλης και στο τμήμα που το έργο εκτελείται με το βαρυτικό σύστημα, άρχισαν οι εργασίες στον ίδιο τομέα και στο τμήμα που το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί με το αναρροφητικό σύστημα .

Σύντομα τα έργα θα επεκταθούν και το Δυτικό τομέα της πόλης και συγκεκριμένα στην κεντρική λεωφόρο Φανερωμένης και στις περιοχές Άγιος Ανδρέας, Αλώνια και Μπόσκο, όπου το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί με το βαρυτικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες είχαν διακοπεί μετά την «ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ» της αποχέτευσης που στάλθηκε προς το Δήμο Σαλαμίνας από τους αναδόχους του έργου οι οποίοι απαιτούσαν την εξόφληση (από το Ελληνικό Δημόσιο) του 2ου και του 3ου λογαριασμού που ανέρχονταν στο ποσό των 1.535.100 €.

Με την επανέναρξη των εργασιών, η διακοπή των οποίων είχε θορυβήσει και ανησυχήσει τους Σαλαμίνιους, δικαιώθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς που είχε δηλώσει η ότι «δήλωση διακοπής εργασιών» είναι μια συνηθισμένη πρακτική των εργοληπτών Δημοσίων έργων όταν αυτοί θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και ότι η σύντομη αυτή διακοπή δεν πρόκειται να επηρεάσει την ολοκλήρωση του έργου αφού η περίοδος αποπεράτωσής του παρατείνεται για όσο χρόνο διακόπτονται οι εργασίες.