Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έγκλημα σε Μοναστήρι της Σαλαμίνας.

Θύμα άγνωστων κακοποιών που δεν δίστασαν να την στραγγαλίσουν προκειμένου να αρπάξουν ανενόχλητοι ιερά κειμήλια αξίας, έπεσε μέσα στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στη Σαλαμίνα το οποίο ανήκει στους "Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς" - Παλαιοημερολογίτες, μία 79χρονη καλόγρια που βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη με ένα μάλλινο κασκόλ μέσα στο κελί της.

Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του νησιού που επισκέπτονταν συχνά τη Μονή και γνώριζαν τις δύο μοναχές.

Το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις οκτώ σήμερα το πρωί, όταν η άλλη μοναχή η οποία είναι αδελφή της άτυχης καλόγριας καθώς και κωφάλαλη , κατάφερε να λυθεί και να καλέσει σε βοήθεια.

Η άτυχη ηλικιωμένη ήταν δεμένη και φιμωμένη στην καρέκλα της, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι δράστες που είχαν ως κίνητρό τους τη ληστεία, στην προσπάθειά τους να την πιέσουν να τους αποκαλύψει που βρίσκονται τα κειμήλια αξίας την έπνιξαν.


Στο Μοναστήρι της Παναγίας που βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη της Σαλαμίνας, έχουν μεταβεί από το πρωί αξιωματικοί της Ασφάλειας που διεξάγουν έρευνες προκειμένου να βρουν ίχνη που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δολοφόνων.

Συμπεραίνουν όμως ότι η ηλικιωμένη γερόντισσα απεβίωσε από μάλλινο κασκόλ που ήταν περασμένο γύρω από το πρόσωπό της και δεμένο με μονωτική ταινία.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της καλόγριας θα εντοπισθούν μετά εξέταση του ιατροδικαστή και την διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.