Πολλά ακίνητα στη Σαλαμίνα στη κατοχή του κ.Παυλίδη

Τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» για την περίοδο που ήταν υπουργός (2004-2007) έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Αρ. Παυλίδης - «προς μελέτην από πάντα ενδιαφερόμενο», όπως δήλωσε. Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού Αιγαίου βρίσκονται στα χέρια του 20ού τακτικού ανακριτή κ. Απ.Ζαβιτσάνου, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση εκβιασμού του εφοπλιστή κ. Φ.Μανούση. Οπως επισημαίνει σχετικώς ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, «στα ΜΜΕ γίνεται αναφορά στις περί “πόθεν έσχες” δηλώσεις μου ωσάν να πρόκειται περί κρατικού απορρήτου “υψίστης” σημασίας», τονίζοντας ότι επί 30 χρόνια τις δημοσιοποιεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Παυλίδης έχει στην κατοχή του τέσσερα ακίνητα σε Κω και Ρόδο κτήσης 1982-1992 (τρία διαμερίσματα και ένα αγροτεμάχιο) και πολλά ακίνητα στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα και στην Αρκαδία ιδιοκτησίας της συζύγου του, κυρίας Αικατερίνης Νασιάκου (ένα διαμέρισμα, πέντε καταστήματα, 18 αγροτεμάχια κ.ά.). Οι τραπεζικές καταθέσεις που εμφανίζει το ζεύγος Παυλίδη ανέρχονται σε 17.761 ευρώ το 2004, σε 47.785 ευρώ το 2005, ακριβώς τις ίδιες το 2006 και σε 106.952 ευρώ το 2007, ενώ η μόνη μεταβολή που δηλώνει ο πρώην υπουργός Αιγαίου είναι η δωρεά ακινήτου 64 τ.μ. στην οδό Λιοσίων προς την κόρη του. Ο κ. Παυλίδης και η σύζυγός τους διαθέτουν επιπλέον τέσσερα αυτοκίνητα 1.600 και 1.800 κ.εκ.

Χθες εξάλλου σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν.Δένδια, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθ.Πλεύρης επανέφερε το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματός του κ. Γ.Καρατζαφέρης σε βάρος του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σ.Χατζηγάκη επειδή ο φάκελος που αφορούσε την υπόθεση Παυλίδη δεν έφθασε ποτέ στη Βουλή, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

από Το Βήμα